2018. február 25. vasárnap, Géza
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-7°C
-5°C
Tiszta / -7°C
h / -5°C
k / -5°C
Közélet és Művelődés
Tudósító | 2018-02-07 17:37:01

Zongorajátékból fényágy is lehet

Kék fényágy, újraélesztő-melegítő készülék, infúziós pumpa, gurulós kiságy - csak néhány azon eszközök közül, melyekkel a makói kórház gyermekosztálya gyarapodott. Szentpéteri Csilla makói származású zongoraművész tavalyi jótékonysági koncertjén összegyűlt pénzből, illetve állami forrásból sikerült ezeket beszerezni, melyeket szerdán adtak át a helyszínen.

Zongorajátékból fényágy is lehet

Dr. Nagy Jenő, dr. Németh László, Szentpéteri Csilla és dr. Kallai Árpád

Szenpéteri Csilla makói születésű zongoraművész és zeneszerző, valamint együttese, illetve a meghívott vendégei még tavaly májusban tartottak egy nagyszabású koncertet a Hagymaházban. Az eseménynek nem a szórakoztatás volt az elsődleges célja, hanem a jótékonyság. A helyi gyermek- és újszülöttellátás jobbítása érdekében szerveztek gyűjtést. Sikerrel jártak, hiszen a nagylelkű adakozóknak köszönhetően 2,37 millió forint jött össze.

Zongorajátékból fényágy is lehet

A vásárolt eszközök egy része

Szerdán a helyszínen, vagyis a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ (CSMEEK) Hódmezővásárhely-Makó Maros-parti tagkórházában adták át a koncerten befolyt összegből vásárolt berendezéseket. - Mindig örömmel segítek, mivel nekem megadatott az, hogy jól és szépen éljek, így másokat is tudok támogatni, s ez nem az első és nem is az utolsó ilyen alkalom - összegzett az intézmény Szent István termében tartott sajtótájékoztatón a zongoraművész. De miért segít, s miért előszeretettel a makóiakon, azt Szentpéteri Csilla itt foglalja össze:

Zongorajátékból fényágy is lehet

Zongorajátékból fényágy is lehet

Dr. Kallai Árpád

De miket is sikerült beszerezni az adományokból? - Többek között egy úgynevezett kék fényágyat, mely a csecsemők sárgaságát segít legyőzni - vette át a szót dr. Kallai Árpád. A CSMEEK főigazgatója hozzátette:  vásároltak még három gurulós kiságyat, speciális matracokat és infúziós állványokat, valamint digitális mérleget és infúziós pumpát.

Zongorajátékból fényágy is lehet

Szentpéteri Csilla

Dr. Németh László, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) főigazgatója nem csupán a szerdai sajtótájékoztatón vett részt, hanem a tavalyi makói koncerten is. - Nem csak a színpadon látottak, hallottak fogtak meg, hanem az is, hogy ennyien nyújtottak segítő kezet - mondta. Az ÁEEK vezetője is ajándékkal érkezett Makóra, ugyanis egy 3 millió 175 ezer forint értékű eszközzel egészítette ki a gépparkot. - Ez egy újszülött újraélesztő-melegítő készülék, egyfajta nyitott inkubátor, így olyan beavatkozokat is elvégezhetnek a szakemberek a csecsemőn, melyet a zárt változat esetében nem tudnának megtenni - tudtuk meg a főigazgatótól.

Zongorajátékból fényágy is lehet

Munkatársunktól. K.