2017. december 17. vasárnap, Lázár
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-1°C
-0°C
Köd / -1°C
h / -0°C
k / -1°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-06-14 11:17:08

Zárt parkolókat kaptak a lakók

Aláírásgyűjtésnek, valamint Czirbus Gábor alpolgármester közbenjárásának köszönhetően zárt parkolókat kaptak a makói Szegedi utcai 1-3. szám alatti társasház lakói. A nyári szezonban ugyanis a fürdőbe igyekvő turisták rendszeresen elfoglalták járműveikkel elvileg a lakók számára kialakított helyeket. Az új parkolórendszert az alpolgármester kedden adta át.

Zárt parkolókat kaptak a lakók

A makói Szegedi utcai tömbházak között lévő területet rendszeresen elállták járműveikkel a fürdőbe igyekvő turisták, így sok bosszúságot okozva az ott élőknek. Nem csupán az jelentette a problémát, hogy elfoglalták elvileg az ott élők számára kialakított helyeket, hanem még a lépcsőházak bejárata elé, a járdára, a fűre, egyszóval mindenhová letették a kocsikat.

Zárt parkolókat kaptak a lakók

Pósa Éva

- Végre sikerült orvosloni ezt a több éves problémát, hiszen itt korábban áldatlan állapotok uralkodtak - tudtuk meg Pósa Évától, akinek az érintett lépcsőházak egyikében van a lakása. A középkorú nő hozzátette: néha úgy elállták az utat az össze-vissza parkoló autók, hogy a biciklit és a babakocsit sem lehetett közöttük kitolni. - Eleinte nem hittem el Czirbus Gábornak, hogy hamarosan megoldást találnak a gondukra, de most már látom, hogy sikerült neki és nagyon szépen köszönöm is a segítségét - emelte ki Pósa Éva.

Zárt parkolókat kaptak a lakók

- Több lakossági fórum témája volt már ez a parkolási helyzet, arra kértem az itt élőket, kezdjenek aláírásgyűjtésbe, mert ezzel csak megerősítik azt, hogy mihamarabb változtatni tudjunk, nyolcvan szignó jött össze, ami felgyorsította az eseményeket - nyilatkozta kedden a helyszínen Czirbus Gábor. Az alpolgármester ekkor adta át az új parkolórendszert. Czirbus Gábor ezzel kapcsolatos gondolatait itt találja:

Zárt parkolókat kaptak a lakók

Zárt parkolókat kaptak a lakók

Nyolc zárt parkolót alakítottak ki a kis közben. A hozzájuk tartozó kulcsokból minden egyes érintett lakásba jutott egy-egy. Így a lakók egymás között osztják be, ki, mikor és hová áll. Hogy a parkolók közt gyalogosan, kerékpárral is lehessen közlekedni, nagy betontömbökkel leválasztottak egy kis részt. A házak mögött, ahol a lépcsőházak bejárata is van, táblákkal megtiltották a parkolást. - Erre azért volt szükség, hogy a mentősök, tűzoltók és a kukások is be tudjanak jönni a járműveikkel - mondta végül Czirbus Gábor.

Zárt parkolókat kaptak a lakók

Munkatársunktól. K.