2017. december 18. hétfő, Auguszta
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-2°C
Felhős / 1°C
k / -2°C
sze / -2°C
Zenei hírek
Égető Réka | 2016-07-30 19:28:11

XXIV. alkalommal is Augusztusi Zenei Napok

Szombaton kezdetét vette a XXIV. Augusztusi Zenei Napok Vásárhelyen, amely koncertsorozat alkalmával augusztus 6-ig változatos komolyzenei repertoárt hallhatnak esténként a Völgy utcai Unitárius Templomban az érdeklődők.

XXIV. alkalommal is Augusztusi Zenei Napok

Megtelt szombat este a Zenei Napok nyitóhangversenyére a Völgy utcai Unitárius Templom. Ez nem szokatlan a rendezvénysorozat több mint két évtizedes történetében. A közönség felét a közel 70 táborozó adta, míg másik felét a zenekedvelő vásárhelyiek, akik évről-évre szívesen térnek vissza a templomi koncerthelyszínre. A párhuzamosan zajló zenei tábor alkalmával az ország területéről és a Kárpát-medencéből érkezett fiatalok művésztanáraik irányítása mellett foglalkoznak a zenével.

XXIV. alkalommal is Augusztusi Zenei Napok

Szombaton a tanárok adtak koncertet, amely Dratsay Ákos – a rendezvény művészeti vezetőjének  – vezetésével. A műsor a zenetörténet minden jelentős korszakát felvillantja a barokktól napjaink zenéjéig. Az alkotók között megtalálhatóak voltak a legnagyobb szerzők éppúgy, mint a kevésbé ismert, esetleg szinte ismeretlen komponisták.

XXIV. alkalommal is Augusztusi Zenei Napok

Az idei év különlegessége, hogy a Fiatal művészek bemutatkozása keretében, amely augusztus 2-án lesz, két Vásárhelyhez kötődő tehetség koncertezik. Az egyikük Csonka Mónika, aki idén szerezte meg oboaművészi diplomáját a Zenei Akadémián. Illetve ezen az esten fellép még Dani Zsuzsanna, aki fiatal kora ellenére rendkívül nagy énektehetség.

XXIV. alkalommal is Augusztusi Zenei Napok

A XXIV. Augusztusi Zenei Napok további programjai:

Augusztus 1. 19 óra: Kontresztok II. – A zenei tábor tanárainak hangversenye

Augusztus 2. 19 óra: Fiatal Művészek bemutatkozása

Augusztus 4. 19 óra: Kortárs magyar zene

Augusztus 5. 11:30, 18:30; augusztus 6. 10:30, 15:00: „Most mi muzsikálunk” – A zenei tábor növendékhangversenyei

Augusztus 6. 19 óra: Kurzus- és fesztiválzáró hangverseny

XXIV. alkalommal is Augusztusi Zenei Napok

ÉR.