2018. február 18. vasárnap, Bernadett
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-0°C
Eső / 1°C
h / -0°C
k / 1°C
Sport
Szeri Csaba | 2017-09-11 09:19:26

Voltak biztató jelek a HLKC játékában

Az Eger ellen kezdte meg az elmúlt hétvégén a női kézilabda NB I/B csoportos bajnokságát a Hódmezővásárhelyi LKC. A lányok nem tudtak meglepni az esélyesebb vendégeket, ugyanakkor a tavalyi évhez képest sokat gyorsult a vásárhelyi játék és látható a fejlődés. Bartók Csaba vezetőedző értékelt.

Voltak biztató jelek a HLKC játékában

Promenad.hu: Hogy értékeli az Eszterházy KFSC elleni bajnoki nyitó mérkőzést?

Bartók Csaba: „A két csapat közt látható és eredményben is látható a különbség. Amíg ésszel, erővel bírtuk addig ott tudtunk lenni és vezetni tudtunk. Sajnos az első félidő talán még meg lehetett volna, buta hibákat vétettünk, ajándékot adtunk, labda formájában az ellenfél kezébe. Heten támadtunk hat ellen, kicsit átértelmeztük a dolgokat, azt hittük tárt kapukkal várnak és olyan passzokkal illettük egymást, amiből folyamatosan lerohantak bennünket. Ez által azt a kis előnyünk, ami volt elolvadt. Az utolsó pillanatban pedig még egyet tudtak dobni, így eggyel menni tudtak. A második félidőben már abszolút ők dominálták a mérkőzést. A rutin, a tapasztalat, a játékosok minősége, azt gondolom, hogy az Eger javára billentette a mérleget. Nem tudtunk partnerek lenni a védekezésünkben, talán a második félidő kapus teljesítménye is kevés volt ahhoz, hogy szorosabb partit játsszunk, esélyünk legyen a pontszerzésre.”

Mik voltak a biztató jelek?

Bartók Csaba: „Azt gondolom, hogy a 25 lőtt gól már majdnem jó kategória. Azzal már ott kellene legyünk a győzelem környékén vagy egy szoros mérkőzés környékén. Egyértelműen gyorsabb lett a játékunk. A méreteinkből, testi adottságainkból kiindulva a lehetőségeink korlátozottak. Nekünk a gyors egy-egy elleni, húzás, kontrahúzások, szélső befejezések, illetve szakítások, zárások ezt tudjuk játszani. Igazi, klasszikus átlövőnk továbbra sincs, mint ahogy az ellenfélnél volt három játékos, akik bármelyik pillanatban felugrottak és viszonylag jól tüzeltek. Nekünk nincs ilyen játékosunk, így minden egyes gólért meg kell küzdenünk, meg kell szenvednünk. Sok rátörés, sok birkózás árán tudunk gólhelyzethez jutni. Ezeket egyébként én azt gondolom, hogy nagy számokban remekül megoldottuk és nagyon jó helyzeteket alakítottunk ki, amikor ezt játszottuk. Amikor valami oknál fogva elmentünk egyéni irányba, hol egyik, hol másik játékos gondolt egyet és úgy érezte, hogy neki most átlőni kell, akkor ezek sajnos rendre labdavesztésekkel, rossz kapura lövésekkel, technikai hibákkal zárultak. Ezekből gyakorlatilag könnyedén labdát szereztek és lerohanás gólokat tudtak lőni. Ha ezt le tudjuk csökkenteni, minimalizálni tudjuk ezeket a túlkapásokat és a saját játékunkat tudjuk játszani 60 percen keresztül, akkor sokkal jobban partiban tudunk lenni az ilyen mérkőzéseken.”

szcs
Fotó: hlkc.hu