2017. december 15. péntek, Valér
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
6°C
4°C
Eső / 6°C
szo / 4°C
v / 0°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-06-15 20:10:20

Volt bölcsődéből lesz a rendelő

Néhány nap múlva elkezdik a makói Justh Gyula utcában lévő egykori bölcsőde átalakítását, hogy ideiglenesen ide költözhessen az az orvosi rendelő, amit utána felújítanak - mondta Farkas Éva Erzsébet polgármester csütörtök este Újvároson. Kádár József települési képviselővel tartott közös fórumot a Búza utcai bölcsődénél.

Volt bölcsődéből lesz a rendelő

Az egészségügyi alapellátás biztosítása minden önkormányzat számára kiemelt feladat. Ez alól Makó sem kivétel, így nem csoda, hogy előbb Toldi János körzetében szerdán tartott, csütörtökön pedig Kádár József körzetében rendezett fórum központi helyén szerepelt az adott városrész rendelőjének helyzete. Az újvárosi Justh Gyula utcában lévőt hamarosan felújítják. Előtte azonban megfelelő helyet kell biztosítani a zavartalan egészségügyi ellátáshoz. - A közelben lévő egykori bölcsőde átalakításához pár nap múlva hozzá is fogunk, s ideiglenesen ide fog költözni a rendelő, s ezalatt a régi helyet modernizáljuk - mondta a Búza utcai bölcsi előtt csütörtök este Farkas Éva Erzsébet polgármester.

Volt bölcsődéből lesz a rendelő

A makói fórumok szinte mindegyikén a járdák, az utak és az árkok minősége, illetve hibáik várható kijavítása kerül előtérbe. Ez alól Újváros sem kivétel. Kádár József körzete azonban egy kicsit eltér a többitől, mert igen jelentős külterület, sőt, tanyák is tartoznak hozzá. Ezért például fontos, mennyire járhatóak a lakóterületet a termőföldekkel összekötő utak. Az önkormányzat nemrég beszerzett egy speciális gépet, melyek a földutak karbantartására kiválóan alkalmas. Milyen jellegű gondok is merülnek fel általában Újvároson, azt Kádár József itt sorolja:

Volt bölcsődéből lesz a rendelő

Volt bölcsődéből lesz a rendelő

A körzetek szélein lévő utcákról a lakosok nem mindig tudják, melyik képviselőhöz is tartoznak. Így volt ezzel csütörtökön Szilágyi Gyula is, mivel a Sírkert utcában lévő kis játszótér ügyében szólalt fel, hogy érdemes lenne a fejlesztésre. Ekkor szembesült azzal, hogy nem Kádár Józsefhez, hanem Kovács Sándorhoz kell fordulnia, de ez semmi gondot nem okozott, mivel az illetékes képviselő is jelen volt. - Nemsokára még ivókútja is lesz ennek a játszótérnek - emelte ki Kovács Sándor.

Volt bölcsődéből lesz a rendelő

Makóról Rákosra tartó út keresztezi a várost elkerülő, forgalmas 430-as számú utat. A fórumon elhangzott, hány balesetnek kell még itt történnie ahhoz, hogy megszüntessék az életveszélyt. Hiába helyeztek ki sebességkorlátozó és Stop-táblát, hiába szűkítették félpályára ezt a szakaszt, nagyon sokan ezeket nem veszik figyelembe és kihajtanak az elkerülőre. Két éve az önkormányzat szakemberekkel megnézette azt, lehetne-e itt körforgalmat építeni. Az akkori költsége ennek 120 millió forint lett volna, ezért a közút elállt tőle. - Mivel nem a város tulajdonában van, így mi mást nem tehetünk, mint kérjük az arra haladókat, tartsák be a szabályokat - mondta Farkas Éva Erzsébet polgármester.

Volt bölcsődéből lesz a rendelő

Munkatársunktól. K.