2018. január 22. hétfő, Vince
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-0°C
Felhős / 1°C
k / -0°C
sze / -1°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2018-01-06 12:35:15

Visszatérhetnek a lakók felmérni a károkat

Lakástűz tombolt Hódmezővásárhelyen a szombat hajnali órákban. A Hódtó utca 8. szám alatti 10 emeletes hetedik emeletén gyulladt ki, eddig tisztázatlan okok miatt az egyik lakás. A katasztrófa során egy ember az életét vesztette, négyen kórházba kerültek. Hegedűs Zoltán, polgármesteri jogkörrel megbízott alpolgármester szombaton délelőtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta: az épületből kimenekített 94 fő rendőri kísérettel visszatérhet, hogy felmérje a lakását.

Visszatérhetnek a lakók felmérni a károkat

Kigyulladt egy lakás szombaton hajnalban, a Hódtó utcában Hódmezővásárhelyen. A halálos áldozatot követelő lakástűzzel kapcsolatban Hegedűs Zoltán, polgármesteri jogkörrel megbízott alpolgármester szombaton délelőtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta: a lakók egy része már visszatért az épületbe és a közműveket is rendbe hozták.

Visszatérhetnek a lakók felmérni a károkat

"Hódmezővásárhely önkormányzata biztosított egy céget, amely segít abban, hogy a lakásokban egyenként megvizsgáljuk: visszakapcsolható-e az áram, visszaköltözhetnek-e a lakók. Azok számára, akik ezt igényelték, felajánlottuk, hogy lakhatást is biztosítunk nekik." - mondta Hegedűs Zoltán.

Visszatérhetnek a lakók felmérni a károkat

Hozzátette: aki nem tudja vissza lehet-e az épületbe térni, nyugodtan visszatérhet és rendőri kíséret mellett felmérheti a károkat, amik az otthonában esetlegesen keletkeztek. Hódmezővásárhely polgármesteri jogkörrel megbízott alpolgármestere tájékoztatott, hogy az önkormányzat a kárrendezés céljából felajánlja a biztosítási alkusz cégének közreműködését is.

Visszatérhetnek a lakók felmérni a károkat

n.j.