2018. február 23. péntek, Alfréd
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
2°C
-1°C
Eső / 2°C
szo / -1°C
v / -5°C
Közélet és Művelődés
Tudósító | 2017-11-06 21:30:17

Visszatérhet a makói úszósport

Amennyiben a makói fürdő várható bővítése során megépül az uszodakomplexum, akkor újból lehet a városnak úszósportja - derült ki hétfőn a helyszínen. A Hagymatikumi Esték zárórendezvényén testnevelő tanárokat, illetve a Makói Úszóklub elnökét látták vendégül, s beszélgettek velük a 8,8 milliárd forintos beruházásról.

Visszatérhet a makói úszósport

Igazgató, hatástanulmány készítője, turisztikai szakember, s nemrég tervező vett részt a Hagymatikumi Esték kerekasztal beszélgetésein. A makói fürdő várható bővítésének a kapcsán szervezték meg ezeket a programokat. Hétfőn a sport került az előtérbe, vagyis testnevelő tanárokat, illetve a Makói Úszóklub elnökét hívták meg, hogy elmondják a véleményüket a tervezett beruházással kapcsolatban.

Visszatérhet a makói úszósport

Sziebig Mária

- Amíg megvolt az 50 méteres medence, addig 100-110 gyermekkel foglalkoztunk, miután elbontották, a létszámuk szinte megfeleződött - kezdte Sziebig Mária. Az úszóklub elnöke kifejtette: amennyiben megépül az uszodakomplexum újból visszatérhet Makóra az úszósport. - A diákjaink egy része kénytelen átjárni Hódmezővásárhelyre, mert a helyi tanuszoda nem felel meg nekik, nem csupán a vízszint túl alacsony, hanem még a rajtkő is hiányzik, emellett a zsúfoltság is hatalmas gondot jelent - sorolta az elnök.

Visszatérhet a makói úszósport

Kovács Gábor több makói középiskolában is megmozgatja a tanulókat. - A városunkban a mindennapos testnevelés része lett az úszás, ez jó, az viszont kevésbé, hogy a tanuszoda erre nem felel meg - emelte ki a pedagógus. Kovács Gábor szerint a tervezett 25-ször 33 méteres medence nem csak azért lesz jó, mert a vízmélysége több lesz mint két méter, hanem több pályából is áll, mint a jelenlegi tanmedence. - Ezen kívül jóval több öltözőt is kialakítanak a komplexumban, ami szintén elengedhetetlen, hiszen most alig férnek el a gyerekek a szűk helyen - tette hozzá Kovács Gábor.

Visszatérhet a makói úszósport

Kovács Gábor

Kander László nem csupán testnevelést oktat, hanem egyben az óvodai úszásoktatást vezetője is. - Óriási előrelépés lenne a számunkra, ha megvalósulnának a tervek - mondta. Hozzátette: mikor elkezdett a kicsikkel foglalkozni még az 1980-as évek végén, akkor három medence állt a rendelkezésükre, miután a termálrészlegben a gyerekek megtanultak úszni, átvihették őket az 50 méteresbe. - A tanmedencének természetesen örülük, de nagyon hiányzik a mélyvizes lehetőség, ennek hiányában a kicsik nem tudják ezt megszokni, s hiába tanulnak meg úszni, nem mernek bemenni máshol oda, ahol nem ér le a lábuk - emelte ki Kander László.

Visszatérhet a makói úszósport

Kander László

Munkatársunktól. K.