2017. december 15. péntek, Valér
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
6°C
4°C
Eső / 6°C
szo / 4°C
v / 0°C
Regionális Hírek
Soós Kata | 2017-04-15 08:04:37

Virgonckodó Húsvétváró Mindszenten

Évek óta hagyománnyá vált, hogy húsvét előtt a mindszenti Helytörténeti Gyűjteményben rendezi meg az első tavaszi szabadtéri rendezvényét a Kulturális Központ.

Virgonckodó Húsvétváró Mindszenten

Az idei évben, a Gyűjtemény udvarán folyó tereprendezési munkálatok miatt (Kubinyi Ágoston Múzeumszakmai pályázati támogatás) a Kulturális Központ előtti térre várták a település apraját és nagyját. A jó idő sok játszani és szórakozni vágyót kicsalogatott a térre. A húsvéti hagyományok felelevenítésén túl – kalácssütés és formázás, tojásfestés – helyet kaptak más aktív tevékenységek is, például agyagozhattak, kézműves műhelyekben alkothattak, Nyúlszépségverseny résztvevőire voksolhattak, és részt vehettek a Húsvéti akadályverseny közkedvelt játékaiban is a gyermekek és a szülők.

Virgonckodó Húsvétváró Mindszenten

Kiderült például, hogy Mindszenten az apróságok nagyon is szeretik a répát, hiszen az egyik kedvenc feladat a réparopogtató verseny volt. Természetesen volt tojáskeresés, hétmérföldes csizmában futás, tojásgurítás és fakanálban tojáshordás is. Makó Endre, a Mindszenti Vadásztársaság elnöke jóvoltából bárányokkal és nyuszikkal is barátkozhattak a jelenlévők.

Virgonckodó Húsvétváró Mindszenten

A nap legnagyobb meglepetése az volt, hogy egy szépséges, hófehér bundájú, piros szemű nyuszi tulajdonosa lehetett az, aki részt vett valamennyi tevékenységben, és a szerencse is rámosolygott a sorsoláson. A nyuszit Kecskeméti Jánosné Margó nyugdíjas óvónő ajánlotta fel. Egy igazán kellemes, hangulatos délután részesei lehettek azok, akik Mindszenten választották húsvéti programjaik egyik helyszínéül.

Forrás: Kovács Ildikó