2017. december 17. vasárnap, Lázár
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-1°C
-0°C
Köd / -1°C
h / -0°C
k / -1°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-06-12 20:08:04

Virág is járt a jutalom mellé

A Makói Általános Iskola diákjai virággal és műsorral köszöntötték hétfőn a tanáraikat. Az öt tagintézményből összesen húsz pedagógus jutalmat is átvehetett Farkas Éva Erzsébet polgármestertől és Halmágyi Páltól, a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány elnökétől.

Virág is járt a jutalom mellé

Az önkormányzat és a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány közösen összesen 9 millió forinttal jutalmazza azokat a pedagógusokat, akik ebben a tanévben a legtöbbet tették a felnövekvő generációért. Hétfőn a Makói Általános Iskola Bartók székhelyintézményének a tornatermében fogadták mind az öt tagintézmény tanárait, akik közül 20-an kaptak jutalmat.

Virág is járt a jutalom mellé

A gyerekek nem csupán virággal, hanem műsorral is kedveskedtek tanáraiknak. - Nagyon meghatódtam, ilyen szívhez szóló éneket és prózát még nem hallottam, mint az imént - mondta Farkas Éva Erzsébet polgármester a bartókosok bemutatkozása után. A városvezető, valamint a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány elnöke, dr. Halmágyi Pál adta át az elismeréseket.

Virág is járt a jutalom mellé

A jutalmazottak névsora: Lehoczki Istvánné történelem-földrajz, Kietáné Mátó Melinda testnevelés, Szabó Attiláné biológia-kémia, Kiss József Istvánné angol-magyar, Török Renátó testnevelés, Németh Istvánné német-történelem, Dobsa Jánosné matematika-testnevelés-számítástechnika, Dancsi Györgyné magyar, Gilinger Ildikó ének-zene, Daróczi Szilvia ének-zene, Csillagné K. Kis Edina tanító, Kovács Mária történelem, Doroginé Kiss Ildikó angol, dr. Nagyné Zombori Margit matematika, intézményvezető-helyettes, Benkő Zoltán zongora, Hajdu Márta zongora-szolfézs, Setényiné Rácz Gabriella hegedű-szolfézs, Molnárné Bárdi Andrea művésztanár, Poór Ágnes furulya-klarinét-szaxofon, Biró Anita hegedű szakos tanár.

Virág is járt a jutalom mellé

Az egyik jutalmazott, Dancsi Györgyné több mint három évtizede van a pályán. Azt is megtudtuk tőle, hogy hiába ennyi évnyi tanítás, tapasztalat, mikor egy-egy osztálya elballag, mindig megsíratja őket, hiszen nagyon szereti a gyerekeket. Pályaválasztásnál elsősorban ez motiválta, de ennek a részleteit tőle itt hallja:

Virág is járt a jutalom mellé

Virág is járt a jutalom mellé

Munkatársunktól. K.