2018. február 25. vasárnap, Géza
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-5°C
-5°C
Tiszta / -5°C
h / -5°C
k / -5°C
Zenei hírek
Szabó Viktor | 2017-08-18 17:48:00

Viktor Szegeden is király volt! - Galéria!

Eszméletlen király bulival nyitotta meg Szegeden a kapuit az idei RakpartFeszt csütörtök délután. A több száz sörkülönlegességek mellett bődületesen finom street food ételek várták az érdeklődőket. A színpadon pedig Király Viktor szórakoztatta a kilátogatókat.

Viktor Szegeden is király volt! - Galéria!

Szeged az a hely, ahol mindig süt a nap, szépek a lányok, hideg a sör, a halászlé mennyei, és a fesztiválok utánozhatatlanok. A Tisza menti városban egy igazi Mennyországban érezhették magukat a sörök kedvelői és a kiváló muzsika szerelmesei. A RakpartFeszten nem csak a Tisza folyt, hanem a rengeteg sörkülönlegesség is. Szerencsére nem a földön, hanem le a torkokon.

Viktor Szegeden is király volt! - Galéria!

Találkozhattunk meggyes lőrével, banános különlegességgel, volt világos, barna és fekete sör is, az összes felsorolásával pedig meg sem próbálkozunk, hiszen napestig sem érnénk a végére. A magyar ritkaságokon kívül egy ír legenda is képviseltette magát, amit sokan csak a fekete aranyként emlegetnek (és most nem az olajról van szó).

A Guinness sörgyárat 1759-ben alapította Arthur Guinness. A fekete csoda igazi ínyencnek számít az egész világon, már csak azért is, mert a megszokott szén-dioxidos buborékosítással ellentétben nitrogénnel érik el, hogy bubis legyen a lőre, nomeg, hogy selymesen lágy legyen a hab.

Viktor Szegeden is király volt! - Galéria!

A Guinnesst nem egyszerű csapolni. A korsót körülbelül háromnegyedig megtöltjük, majd kicsit pihenni hagyjuk, amíg a hab eltűnik. Ezután teljesen megtöltjük a korsót, figyelve arra, hogy a tetejére már csak habot engedünk. Érdekes egy sör, látványra is egyedülálló, ugyanis csapolás után a buborékok nem a korsó aljáról felfele mennek, hanem épp fordítva, a tetejéről tartanak lefele.” - mondta el Viktória, a fenséges nedű csapolója.

Viktor Szegeden is király volt! - Galéria!Viktória csapolás közben

Miután megkóstoltuk a kiváló söröket, és kicsit bátrabbak lettünk, akár táncolhattunk is egyet, hiszen a színpadon jobbnál jobb zenekarok léptek fel. Az estét a The Dynamite Dudes csapata nyitotta, akiket az est sztárvendége Király Viktor követett. A Huszár Mátyás rakpart teljesen megtelt a színpad előtt, és nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk, főként lányokkal.

Viktor Szegeden is király volt! - Galéria!

A volt barátnőm szegedi volt, így nagyon sok időt töltöttem itt. Imádom Szegedet, főleg az emberek miatt. Nagyon tetszik ez az egyetemi hangulat, az emberek kedvessége is kivételes. Mára szinte csak saját dalokkal készültem, de azért egy két feldolgozás is belefért a repertoárba. A mai koncert egy próba is a budapesti nagykoncertünkre, ami nem csak egy hatalmas buli lesz, hanem egy lemezbemutató is, úgyhogy mindenkit nagy szeretettel várunk decemberben a fővárosba.” - nyilatkozta Király Viktor.

Viktor Szegeden is király volt! - Galéria!Király Viktor

A sörös és kajás bódék között sétálgatva, a vásárhelyiek ismerős arcokat illetve labdákat is találhattak. A SummerStreet-ről már jól ismert foci biliárd a napfény városát is meghódította, és a kisebbik pályán lehetett rúgni a bőrt.

Viktor Szegeden is király volt! - Galéria!

Még nem akkora a siker, mint Vásárhelyen. Egyrészt azért, mert itt még nem ismerik, valamint ide most nem játszani jönnek, hanem iszogatni és bulizni. Ennek ellenére már kaptunk ajánlatkéréseket céges rendezvényekre. Mi is sokat járunk különböző rendezvényekre, fesztiválokra, már csak annak okán is, hogy sörrel is várjuk a kedves vendégeket. Belga sörökkel várjuk a szomjas szájakat. Van meggyes sörünk, világos, barna és búza is. Azok közül a fesztiválok közül, amiken eddig jártam, ez a legjobb szerintem, mind szervezettség és programkínálat tekintetében.” - mondta el Elek Ádám, a foci biliárd tulajdonosa.

Viktor Szegeden is király volt! - Galéria!Elek Ádám és társa

A RakpartFesztre nem csak, hogy egész Magyarországról érkeztek látogatók, de még Indiából is jöttek szórakozni vágyók. Imran és haverja a Szegedi Tudományegyetem hallgatói, és a tanév kezdete előtt kicsivel hamarabb érkeztek Szegedre, és kíváncsiak voltak a magyar bulizási virtusra. Kérdésünkre elmondták, hogy imádják ezt a várost, a dinamikája miatt. Nem túl gyors, nem is csöndes nagyon, pont olyan, amilyenre ők vágynak. A sörért nem nagyon rajonganak, de a hangulat miatt megkóstoltak egy meggyeset, és nagyon ízlett nekik.

Viktor Szegeden is király volt! - Galéria!Imran (jobbra) és barátja

A RakpartFeszt egész hétvégén várja a sörözni és bulizni vágyó közönséget, profi előadókkal, kellemes illatokkal és ízekkel, és persze tömérdek mennyiségű sörrel.

Viktor Szegeden is király volt! - Galéria!

Sz.Viktor