2018. február 26. hétfő, Edina
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-8°C
-5°C
Tiszta / -8°C
k / -5°C
sze / -5°C
Közlekedési és Kék hírek
Megyeri József | 2017-03-17 08:51:53

Vigyázzunk a telefonos csalókkal!

Az elmúlt héten az alábbi kék hírek történtek a Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén - számolt be portálunknak Gubáné Joó Enikő c. r. őrnagy, igazgatásrendészeti alosztályvezető.

A történteket meg is hallgathatja Gubáné Joó Enikőtől:

Vigyázzunk a telefonos csalókkal!

2017. március 12-én a déli órákban igazoltattak a rendőrök egy gépjárművezetőt Kistelek belterületén. Az alkoholszondás ellenőrzés pozitív értéket mutatott, ezért további mintavétel céljából a kisteleki Rendőrkapitányságra előállították. A mért értékre tekintettel ellene járművezetés ittas állapotban vétség megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A Kisteleki Rendőrkapitányság az illetékességi területén fokozottan ellenőrzi a gépjárművezetőket. Felhívjuk a gépjárművezetők figyelmét, hogy az ittas gépjárművezetőkkel szemben zéró tolerancia van érvényben.

Ópusztaszeri, balástyai, sándorfalvi és kisteleki ingatlanokból egyebek mellett műszaki cikkeket, készpénzt, valamint dísztárgyakat lopott el két férfi. A megalapozott gyanú szerint a feltételezett elkövetők több ópusztaszeri, balástyai, sándorfalvi és kisteleki ingatlanba törtek be 2015 . januárja és 2016. októbere között. A gyanúsítottak többek közt horgászfelszereléseket, benzint és lánckenő olajat, szerszámokat, szerszámgépeket, faliórát, zseblámpát, borotvát, készpénzt, könyveket, dísztárgyakat, valamint parfümöt vittek el.

A nyomozók a terhelteknél tartott házkutatás során az eltulajdonított vagyontárgyak egy részét megtalálták és lefoglalták. A rendőrök az 50 éves ópusztaszeri és az 53 éves balástyai férfit gyanúsítottként hallgatták ki. Az egyikük előzetes letartóztatása mellett ellenük lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárás a Kisteleki Rendőrkapitányság

Az elmúlt időszakban a Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén többször előfordultak az úgynevezett „telefonos csalások”. Az ismeretlen számról telefonáló csaló valamely mobilszolgáltató nevében hívja a későbbi áldozatokat adategyeztetésre hivatkozva, amely keretében az előfizetőknek számokat tartalmazó üzenetet kell küldeni. A csaló által diktált számok bankszámlaszámot takarnak, illetve az átutalandó –vagyis a kicsalt- összeget. A rendőrség kéri, hogy fokozott fenntartással kezeljék a jelzett tartalmú telefonhívásokat. A csalást elkövetni szándékozó személyek utasításait ne hajtsák végre! Kérjenek egy visszahívható központszámot!

A jó idő beköszöntével egyre több motorosra lehet számítani a közutakon. Ne feledkezzenek meg arról, hogy a motorosok a közlekedés legvédetlenebb résztvevői. A balesetek elkerülése végett ügyeljenek a sebesség megfelelő megválasztására. A téli pihenő után  ellenőrizzék a motorkerékpárok műszaki állapotát, illetve vezetéstecnikai ismereteiket frissítsék fel!

Gubáné Joó Enikő

igazgatásrendészeti alosztályvezető