2017. november 22. szerda, Cecília
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
6°C
8°C
Felhős / 6°C
cs / 8°C
p / 7°C
Közlekedési és Kék hírek
Soós Kata | 2017-11-09 08:01:56

Vigyázat, új bírságolási rend az autópályákon

Vasárnaptól változik a használatarányos elektronikus útdíj, a HU-GO bírságolási gyakorlata. A hibázást követő nyolc órában a felhasználó helyesbítheti az adatait, és ilyenkor szerényebb bírságot kell fizetnie, mint korábban. Ebben segíti a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató két ingyenes szolgáltatása, a bírságriasztás és az alacsony számlaegyenlegről szóló értesítés.

Vigyázat, új bírságolási rend az autópályákon

Vasárnaptól, vagyis november 12-től megváltoznak a jogosulatlan úthasználatra vonatkozó bírságolási szabályok a HU-GO útdíjfizetési rendszerben – közölte a Magyar Időkkel a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ).

A módosított jogszabály az eddigiektől eltérően jogosulatlan úthasználat esetén figyelembe veszi a jogosulatlanság időbeliségét, és három idősáv szerint állapítja meg a bírság mértékét. Ez lehetővé teszi, hogy az úthasználó a hiba észlelését követően rövid időn belül korrigálni tudjon, és így mentesüljön a nagyobb bírság megfizetése alól.

A rendelet a bírságtételeket azon elv szerint osztja három különböző kategóriába, hogy a jogosulatlan úthasználat első észlelését követő nyolcórás idősávon belül történtek-e további szabályszegések. Ez alapján az úthasználó mérsékelt, normál vagy emelt bírságösszegre számíthat. Ez azt jelenti, hogy a NÚSZ információs szolgáltatása nemcsak a sorozatos bírságolás elkerüléséhez nyújt védelmet, hanem az emelt összegű bírság megfizetésétől is megóvja az úthasználót, ha az időben korrigálja hibáját - írja a Magyar Idők.

Forrás: inforadio.hu