2018. január 18. csütörtök, Piroska
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
6°C
4°C
Felhős / 6°C
p / 4°C
szo / 1°C
Rádió 7 hírei
Tudósító | 2018-01-13 11:12:02

Vidám tánccal hívogatták a leendő elsősöket

Táncházzal és kézműves foglalkozással várta a leendő első osztályosokat és szüleiket a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szombaton délelőtt az intézményben.

Vidám tánccal hívogatták a leendő elsősöket

Az intézmény tavaly novemberétől rendszeresen szervezett programokat elsősorban a nagycsoportos óvodásoknak, hogy megismerjék az iskolát. „Iskolanyitogató” című rendezvénysorozatukhoz kapcsolódott még tavaly novemberben egy idegen nyelvi nap, táncház, betlehemezés, illetve egy rajzpályázat is, az Isten pénze című musicalhez kapcsolódóan  – tudtuk meg Rostás Istvánnétól, az alsós munkaközösség vezetőjétől.

Vidám tánccal hívogatták a leendő elsősöket

Rostás Istvánné

„A zene és a tánc fontos szerepet tölt be iskolánk életében, ezzel szeretnénk ma is megismertetni az óvodásokat. Néptáncot már első osztálytól kezdve tanulnak nálunk a gyerekek heti két órában, később hetente kétszer két órában. A mai napon a 2. b osztályos tanulók egy összeállítással készültek, amelyet Kispéter Éva tanított be. A fellépésüket követően kézműves foglalkozásra invitáljuk a gyerekeket, színezhetnek, a farsang jegyében bohócokat például. Ezután Papp Szilvia, a Kankalin Néptáncegyüttes tagja, az iskola pedagógusa vezetésével egy közös táncolás is várja a jelenlévőket” – mondta az alsós munkaközösség vezetője.

Vidám tánccal hívogatták a leendő elsősöket

Kisalbert Milán és Lakatos Szemira 2. osztályos néptáncosokkal a fellépés előtt beszélgettünk. A kisdiákok elmondták, rendszeresen fellépnek, Szemira jobban szokott izgulni előtte, mint Milán. A 2. éve táncoló páros nagyon szereti a néptáncot. Szemira azt is elárulta, hogy a csinos ruhákat, amelyek a fellépésekkel járnak, szintén nagyon kedveli. Mindketten nagyon jól érzik magukat a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolában, Milánnak a matematika mellett a testnevelés és a technika a kedvenc tárgyai, Szemira pedig a technikát jelölte meg, mint kedves tárgyat. „Szeretek hajtogatni, színezni, rajzolni” – mondta mosolyogva.

Vidám tánccal hívogatták a leendő elsősöketMilán és Szemira

A táncház a Hogy a csibe, hogy… és a Három lábú görbeszék című táncjátékkal indult, a gyerekek lelkesen és ügyesen adták elő a vidám hangulatot megalapozó műsort. Ezt követte a színezés, amelyben kicsik és nagyok egyaránt részt vettek. Ugróiskola is várta a gyerekeket, amelyben a tanárok is részt vettek, és segítették a kis óvodásokat.

Vidám tánccal hívogatták a leendő elsősöket

A Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola beiskolázási, hívogató programjának következő állomása január 24-én lesz, "Így tanulunk mi" címmel, amelynek során az első osztályosok várják majd nagy szeretettel az érdeklődőket.

Ács Helga