2017. december 17. vasárnap, Lázár
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-1°C
Köd / 1°C
h / -1°C
k / -2°C
Rádió 7 hírei
Tudósító | 2017-12-01 09:36:12

Vetélkedve ismerkedtek a szakmákkal

Pályaorientációs napot tartottak a Varga Tamás Általános Iskolában pénteken. A tanítás nélküli munkanap folyamán elsőtől nyolcadik osztályig mindenki részt vett a szakmákkal való játékos, vetélkedőkkel teletűzdelt ismerkedésben.

Négy Hódmezővásárhelyi szakközépiskolával találkozhattak a Varga Tamás Általános Iskola diákjai a pénteken tartott pályaorientációs napon. Az iskola tanulói elsőtől nyolcadik osztályig játékos módon gyűjthették a szakmákkal kapcsolatos ismereteket, valamint az osztályok közti vetélkedőhöz a pontokat is.

Vetélkedve ismerkedtek a szakmákkal

Farkas Zsuzsannától, a Varga Tamás Általános Iskola intézményvezetőjétől megtudtuk, hogy a tanítás nélküli munkanapon a gyerekek színes és aktív programok keretei közt ismerkedhetnek meg testközelből a szakmákkal.

Vetélkedve ismerkedtek a szakmákkal

"Csiszolnak fát, megismerkedhetnek a hegesztéssel, a mixerkedéssel, de fognak társasozni is. Néhány osztályunk azt választotta, hogy a szülők bevonásával, egy-egy munkahellyel ismerkednek meg. Meglátogatják a gyerekek majd az iskola pincéjét is, ahol a karbantartó munkáját ismerhetik meg." - mondta Farkas Zsuzsanna.

Vetélkedve ismerkedtek a szakmákkal

Az alsó tagozatosok rajzoltak, teszteket és keresztrejtvényeket fejtettek, legóztak és rengeteg más színes feladatot teljesítettek, mindezt a szakmák megismerésének jegyében. Hanna a 3.b osztály tanulója elmesélte nekünk, hogy érkezni fog hozzájuk egy orvos, aki bemutatja nekik, hogy mivel foglalkozik. Megosztotta velünk azt is, hogy őt az érdekli a legjobban, hogyan gyógyítják meg az embereket az orvosok.

Vetélkedve ismerkedtek a szakmákkal

A felsősök találkozhattak a Corvin Mátyás Szakgimnázium és Szakközépiskola, az Eötvös József Szakgimnázium és Szakkollégium, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Kalmár Zsigmond Szakgimnáziuma és Szakközépiskola, valamint a Gregus Máté Mezőgazdasági Szakképző Iskola képviselőivel, akik bevezették őket a náluk tanulható szakmák világába.

Vetélkedve ismerkedtek a szakmákkal

Márkus Bence 7.a osztályos tanuló már tudja, hogy cukrász szeretne lenni, mivel a nővére is ezzel foglalkozik. Elmondta, hogy járt már a Corvinban előadáson, ezért tudja, mire számítson.

Vetélkedve ismerkedtek a szakmákkaln.j.