2018. február 24. szombat, Mátyás
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-2°C
Felhős / 1°C
v / -2°C
h / -5°C
Közélet és Művelődés
Tudósító | 2015-04-14 18:58:30

Versmondók délutánját rendezték meg Makón

Versmondók délutánjára várták kedden az érdeklődőket a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. Olyan diákok szavaltak, akik térségi, megyei és országos versenyeken értek el kiemelkedő eredményeket. Az elsőtől a hatodik osztályosig léptek színpadra a tanulók.

Versmondók délutánját rendezték meg Makón

Többek között Kányádi Sándor, József Attila, Petőfi Sándor, Sík Sándor. Simon István és Kovács Barbara verseket szavaltak kedden az oktatási intézmény Bartók-termében a diákok. A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei számors térségi, megyei és országos versenyen értek el kiemelkedő eredményeket. Most szüleik, rokonaik, barátaik előtt is bemutatkoztak.

Versmondók délutánját rendezték meg Makón

- Sok éves hagyomány, hogy a költészet napja közelében megrendezzük a Versmondók délutánját, mely során a legtehetségesebb diákjaink szavalnak - mondta Dancsi Györgyné, az iskola Bartók tagintézményének magyar szakos tanárnője. Az elsőstől egészen a hatodik osztályosig léptek színpadra a gyermekek.

Versmondók délutánját rendezték meg Makón

A legjobb eredményt a másodikos Forrai Réka érte el, mesemondó versenyen megyei szinten első, regionálison pedig harmadaik el. Réka mellett szintén második osztályosként Nagy Zsófia szavalt. A legkisebbek, vagyis az elsősök közül Guti Zoé Rózának, Guvat Tamarának és Varga Eriknek tapsolhatott a közönség.

Versmondók délutánját rendezték meg Makón

A harmadikosokat Baranyi Réka, Börcsök Barbara, Kubát Réka és Fodor Csenge képviselte. A negyedik osztályból Kothenc Anna, Andrási Lia és Guti Hanna szavalt. Az ötödikes László Levente, Jani Nikoletta és Bíró Alex is bemutatta, korábban milyen költeménnyel is öregbítette iskolájának hírnevét. A nagyok, vagyis a hatodikosok is felléptek: Erdei Bori és Kiss Ferenc András mondott verset.

Versmondók délutánját rendezték meg Makón

Munkatársunktól. K.