2018. január 21. vasárnap, Ágnes
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
0°C
Felhős / 1°C
h / 0°C
k / -1°C
Belföldi Hírek
Soós Kata | 2017-11-07 07:30:45

Véletlenül lett világutazó a magyar cicából

A macska eltűnése először fel sem tűnt a gazdájának, mert Rudi mindig is szabadon élt.

Véletlenül lett világutazó a magyar cicából

Kamionnal utazta be fél Európát egy magyar macska. Rudi két hete a Tolna megyei Tamásiból tűnt el, majd a hollandiai Eindhovenben bukkant fel - számolt be róla az RTL Klub Híradója.

Egy helyi állatmenhely a Facebookon tette közzé, hogy Magyarországról érkezett kamionból került hozzájuk egy macska. A bejegyzést több százan megosztották, köztük egy kint dolgozó magyar logisztikai asszisztens is.

A cica Tamásiban, egy nemzetközi cég telephelyén mászhatott be észrevétlenül a kamionba, ahol rázárták az ajtót és elindultak vele. Rudi fél Európát beutazta, négy országon keresztül 1400 kilométert tett meg 7 nap alatt, étlen-szomjan.

Gazdájának először fel sem tűnt, hogy eltűnt a kandúr, mert a szabadban élt és több állatot is gondoznak a háznál. A nő a csatorna megkeresésére elmondta, kicsit szomorúak voltak, de mivel Rudi koros, arra gondoltak, hogy sajnos valahol elpusztult.

"Hatalmas öröm volt, amikor megtudtuk, hogy világjáró macska lett belőle és nem pusztult el" – mesélte a gazdi, aki pénteken jelentkezett az állatért.

Rudi Hollandiában csipet, oltást és macskaútlevelet kapott. Többen felajánlották, hogy autóval vagy repülővel hazahozzák, de az csak a következő napokban dől el, hogy mi lesz a kandúr sorsa.

Forrás: faktor.hu