2018. február 22. csütörtök, Gerzson
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
3°C
Havazás / 1°C
p / 3°C
szo / -1°C
Tudomány és Technika
Fazekas Gábor | 2017-08-22 09:57:06

Végül az Oreo nevet kapta

Az android operációs rendszerek minden verziója egy-egy édesség után kapja a nevét az angol ABC soron következő betűjével kezdődően (KitKat , Lollipop (nyalóka), Marshmallow (mályvacukor), Nougat (nugát)). A várakozásoknak megfelelően az Oreo nevet kapta az eddig csak O néven emlegetett legújabb Android.

Az operációs rendszer több fronton is javítja a mobilok és tabletek képességeit, ahogy a felhasználói élményt is. A legtöbb androidosnak persze még sokat kell várnia, hogy élvezze ezeket az előnyöket.

Ahogy sejteni lehetett, az Oreo nevet kapta a legújabb Android. Az eddig csak Android O vagy 8.0 néven emlegetett, a Google saját telefonjain, vagyis a Pixelen, a Nexus 5X-en és 6P-n debütáló, majd a Pixelc C-re és a Nexus Playerre is érkező operációs rendszert a teljes napfogyatkozásra időzítve jelentették be.

Pont az alábbi videó fájlneve buktatta le korábban az újabb „édességet”:


Mi minden miatt lesz jó az új operációs rendszer? Az androidos mobilokon és tableteken az Oreo hosszabb üzemidőt, átláthatóbb értesítéseket, az alábbi fotón is látható kép a képben megoldást, új ikonokat, minőségibb zenehallgatást és színesebb kijelzőt ígér, illetve az is kiderült, hogy részletesebb információkat ad majd a készülék akkumulátorának merüléséről.

Végül az Oreo nevet kapta

A Google hivatalos közleményéből kiderül, hogy az Android Oreo minden eddiginél nagyobb biztonságot is kínál, és a készülékek működését is gyorsabbá teszi. Az értesítésekről az is kiderült, hogy azokat az alkalmazások ikonjainál apró pontok is jelzik majd. Az Autofill funkcióval a megjegyzett bejelentkezési adatok is gyorsítják a mobilok használatát.

Ezen felül a „Beállítások” menüpontot is újragondolták, a Google ígérete szerint sokkal átláthatóbb lesz az Android világába újonnan érkezők számára, és persze az eddig is/korábban Androidot használók is könnyebben eligazodnak majd rajta. Többek között azt is könnyebben kezelhetik majd az új operációs rendszerben, hogy melyik alkalmazásnak mit engedélyeznek a háttérben. És persze új szmájlik is érkeznek az Oreóval.

Végül az Oreo nevet kapta

Forrás: HVG