2018. január 18. csütörtök, Piroska
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
2°C
4°C
Tiszta / 2°C
p / 4°C
szo / 1°C
Regionális Hírek
Czabarka János | 2017-08-12 07:21:06

Vattacukor partival zárult a tábor

Pénteken délután tartották zárórendezvényüket a pótnagymamák táborának résztvevői, amely az idei évben is négy héten át várta a rászoruló gyermekeket, ezúttal a régi tűzoltóság épületében. Az eltelt idő alatt számos színes programot szerveztek a több mint nyolcvan általános iskolás diák számára.

Vattacukor partival zárult a tábor

A tábor megszervezése három évvel ezelőtt Bakacsi Pálné unokájának ötlete volt. A nagymama megosztotta ezt néhány vállalkozó kedvű barátnőjével, majd nekiálltak szponzorokat keresni. Azóta is évről évre egyre többen állnak a kezdeményezés mellé, így a városvezetés mellett élvezhetik számos vállalkozó és magánszemély támogatását. Vannak akik ételt-italt adományoztak számukra, sokan használt ruhákat is hoztak.Az önkormányzat minden évben helyet biztosít a nagymamáknak és „fogadott unokáiknak”. Az idén a régi tűzoltóság helyét hozatták rendbe és bocsájtották a táborozok rendelkezésére, valamint az önkormányzat fizette a gyerekek számára az ebédet négy héten keresztül.

Vattacukor partival zárult a táborA nagymamák azokat a rászoruló gyerekeket fogadták, akik szülei nem tudjál a táborokat megfizetni, ide az iskoláik ajánlásával lehetett bekerülni.
Ma délután zenés mulatsággal egybekötött vattacukor partival ért véget a négy hét. Ezen részt vett Farkas Éva Erzsébet polgármester is, aki megköszönte a nagymamák önzetlen segítséget, hogy szabadidejüket, erejüket és minden szeretetüket közel egy hónapig megosztják a gyerekekkel. A táborozókat pedig vattacukorral lepte meg a város első embere.

Vattacukor partival zárult a tábor

 

forrás: Hajó Edina