2018. február 17. szombat, Donát
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
3°C
2°C
Tiszta / 3°C
v / 2°C
h / -0°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-07-17 16:53:28

Vásárhelyen készülnek a világbajnokságra

Az elmúlt időszakban több külföldi csapat is a Gyarmati Dezső Sportuszodában készült fel a Vizes Világbajnokságra. A részletekről, Fekete Ferenc önkormányzati képviselő, sporttanácsnok tájékoztatta a sajtó munkatársait 2017. július 17-én, hétfőn fél 4-kor.

Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye július 14-én kezdődött Budapesten. Az úszók, nyíltvízi úszók, műugrók, szinkronúszók és vízilabdázók 17. világbajnokságán több mint 180 ország mintegy 2000 versenyzője vesz részt. Fekete Ferenc sporttanácsnok elmondta, hogy többek közt dánok, lettek, fehéroroszok, svájciak és dél-koreaiak is Hódmezővásárhelyen készültek fel a megmérettetésre.

Vásárhelyen készülnek a világbajnokságra

"Ez köszönhető többek közt a tavalyi Ifjúsági Európabajnokságnak is. A profi szervezésnek, és az uszodának jó híre van, ezét is jönnek ide egyre többen külföldről és az országból is felkészülni." - tette hozzá az önkormányzati képviselő.

Vásárhelyen készülnek a világbajnokságra

Az egyik vendég Dél-Koreából városunkba érkező úszót is sikerült mikrofonvégre kapni a Gyarmati Dezső Sportuszodában. Sehyeon An, a 100 és 200 méteres pillangó versenyszámban fog indulni a VB-n.

"Koreában nem igen vannak ilyen fejlett úszó létesítmények, így nagyon jó, hogy itt edzhetek. Kényelmes, mert csak két óra utazásra van Budapesttől." - mesélte az úszónő.

Vásárhelyen készülnek a világbajnokságra

Edzője elmondta, hogy jártak Szegeden és Mártélyon is, ahol egy adag halászlevet is megkóstoltak. Elmondása szerint a koreai és a magyar konyha ízvilágában nem vett észre nagy különbséget.

Vásárhelyen készülnek a világbajnokságra

A világ országainak vizben történő vetélkedése Budapesten, július 30-án fog véget érni.

n.j.