2018. február 18. vasárnap, Bernadett
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-0°C
Eső / 1°C
h / -0°C
k / 1°C
Sport
Tudósító | 2017-09-11 18:17:30

Vásárhelyen játszik a vízilabda válogatott

A háromszoros olimpiai bajnok Gyarmati Dezsőre emlékezve játszik majd novemberben a magyar férfi vízilabda válogatott Hódmezővásárhelyen. A rendezvényen domborművet és emlékfalat is avatnak majd, a vízilabdázóról elnevezett sportuszodában.

A hódmezővásárhelyi sportuszoda névadója, Gyarmati Dezső születésének 90. évfordulójára fognak emlékezni novemberben. A sportuszodában egy domborművet és egy emlékfalat is átadnak majd, amelyben különböző személyes tárgyak és érmek kerülnek kiállításra. Hétfőn, a részletek egyeztetése miatt a városba érkezett a 2013-ben elhunyt sportoló unokája, Hesz Máté is. A Magyar Vízilabda Szövetség főtitkára, a HVSC képviseletében megjelenő  Pölös Gáborral, dr. Tímár Lászlóval, az rendezvény ötletgazdájával és Bodrogi Tibor szervezővel találkozott Hódmezővásárhelyen, hogy megbeszéljék a „GYARMATI90” névre keresztelt esemény főbb támpontjait.

Vásárhelyen játszik a vízilabda válogatott

Hesz Máté elmondta, azért fogják novemberben tartani - október helyett - a megemlékezést, mert szeretnék Hódmezővásárhelyen megrendezni a világbajnoki ezüstérmes magyar férfi vízilabda válogatott Világliga mérkőzését.

Vásárhelyen játszik a vízilabda válogatott

Az Erdélyi Tibor által készített dombormű, várhatóan az uszoda külső falán lesz elhelyezve. Hesz Máté tájékoztatott, hogy az emlékfalon láthatnak majd a vásárhelyiek olyan relikviákat is, amelyekhez fontos emlékek kötik, ezért nem volt könnyű megválni tőlük. Az esemény időpontja a Világliga sorsolást követően fog biztossá válni.

Vásárhelyen játszik a vízilabda válogatott

n.j.