2018. február 21. szerda, Eleonóra
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
3°C
1°C
Eső / 3°C
cs / 1°C
p / 2°C
Sport
Soós Kata | 2017-05-13 13:00:45

Vásárhely volt a házigazda a focikupán

A Balogh Imsi Sportcsarnokban rendezték a HSF vándor focikupát, melynek idén Hódmezővásárhely adhatott otthont, címvédőként. Az első ilyen kupát tavaly rendezték és ott a hódmezővásárhelyi Alustart KFT győzedelmeskedett, a kupán azoknak a cégeknek a dolgozói szerepelhettek melyek tagjai a Fényreklámgyártók Szövetségének.

Vásárhely volt a házigazda a focikupán

A tornák célja, hogy a szakmában minőséget képviselő cégek összehozásával, fejlődjenek a vállalatok közötti kapcsolatok, valamint, hogy kialakuljon egy közös szakmai nívó. A szakmai együttműködés hazánkban még csak 3 éve kezdődött meg szövetség formájában, de idén, már a Magyar Fényreklámgyártók Szövetsége rendezhette meg áprilisban a több mint 50 éve fennálló európai szövetség tavaszi kongresszusát.

Vásárhely volt a házigazda a focikupán

Az első kupát Pesten rendezték, a mostanit Hódmezővásárhelyen, jövőre még nem tudják hol lesz, de mindenképpen hagyományt szeretnének ebből a rendezvényből. „Amikor létrejött a szövetség sokat gondolkoztunk azon, hogy milyen tevékenységbe tudnánk bevonni a dolgozókat, és ugye tudjuk, hogy Magyarországon mindenki ért a focihoz, így egy vándor focikupa mellett döntöttünk. A mostani kupán hat csapat vett részt, érkeztek Budapestről, Debrecenből, és Győrből is csapatok. Az első három helyezett kupát kap, illetve öt különdíjat is kiosztunk, többek között a legjobb kapus, és a legszebb lábú játékos is kap elismerést” – mondta el Bodrogi Tibor, az Alustart Fényreklám Kft. ügyvezetője.

Vásárhely volt a házigazda a focikupán

Becsek Krisztián, a hódmezővásárhelyi csapat kapitánya szerint ez egy jó alkalom arra, hogy a dolgozók ilyenkor együtt mozogjanak, mely kikapcsolódás is számukra. Időnként a hétköznapokban is összejárnak focizni, de mindenki rendelkezik a csapatból valamilyen sportmúlttal. A kispályás futball torna annyiban különbözik a nagypályás társától, hogy ez sokkal gyorsabb játékot igényel, és többet kell futni.

Vásárhely volt a házigazda a focikupán

Vásárhely volt a házigazda a focikupán

Budapestről Bárán László azt mondta, hogy a kupa előtt csak egyszer tudtak összejönni focizni, de komoly tervekkel érkeztek. Tavaly pont a Vásárhelyet játszották a döntőt és alulmaradtak, így most revánsot vennének a házigazdákon.

Vásárhely volt a házigazda a focikupán

A torna végeredménye:

1.       ALUSTART FÉNYREKLÁM
2.       BÉFLEX
3.       NEONSIGN
4.       SIGN SYSTEM
5.       POLISIGN
6.       BEPRO

Különdíjak:
A torna gólkirálya: Abonyi Ádám – ALUSTART
Legjobb kapus:    Bánki Horváth Krisztián – ALUSTART
Legjobb játékos : ifj. Bárán László – BÉFLEX
Legszebb gól: Fűtő Ádám – NEONSIGN
Legszebb lábú játékos: Bene Gellért BEPRO

A győztes ALUSTART csapat névsora:
Tóth István
Nagy Ferenc
Nagy Zoltán
Becsek Krisztián
Kovács Zsolt
Abonyi Ádám
Varga Norbert
Szűcs Róbert
Hajdú Péter
Fekete Zoltán
Varga Csaba
Bánki Horváth Krisztián
Csala József
Molnár Zoltán
Takó Tamás

sk