2017. december 17. vasárnap, Lázár
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-1°C
-0°C
Köd / -1°C
h / -0°C
k / -0°C
Rádió 7 hírei
Égető Réka | 2017-02-23 12:34:15

Változások előtt a belváros - Látványtervek!

Hódmezővásárhelyen a Tram Train építésével párhuzamosan a belváros is megújulhat. Ezen belül kiemelt figyelmet kap az Andrássy utca épületeinek renoválása, de egy új könyvtár kialakítása is szóba került a csütörtöki Napraforgóban, amikor a Rádió 7 vendége volt Hegedűs Zoltán alpolgármester és Vágó János önkormányzati képviselő.

Változások előtt a belváros - Látványtervek!

Hosszú évekkel ezelőtt indult el a belváros felújítása. A folyamat részét képezte a Dr. Rapcsák András sétálóutca kialakítása, a Tornyai János Múzeum és a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ megszépítése.

Változások előtt a belváros - Látványtervek!

Most ez folytatódhat a város keleti irányában, hiszen a Tram Train kiépítésével annak nyomvonalán található utcák, útszakaszok, terek, illetve épületek is megújulhatnak. Folytatódik így például a Hősök tere renoválása, de a Szőnyi utcán is változtatások lesznek. A legnagyobb változások azonban az Andrássy utcát fogják érinteni. Hegedűs Zoltán alpolgármester a műsorban kifejtette, hogy ezzel a város egy nagyon régi adósságát törleszti, hiszen már Rapcsák András polgármestersége idején is szó volt arról, hogy ezen útszakasz épületeit át kellene szabni.

Változások előtt a belváros - Látványtervek!

Most, amikor a Tram Train megvalósításával úgyis építkezések lesznek, a környező épületek szépülése is megvalósulhat. A lakóházak, épületek azonban nem az önkormányzat tulajdonában vannak, így első lépésként előbb a lakókkal kell megegyezni, hogy milyen mértékben történjen meg a felújítás. Több lehetőség közül is választhatnak: csak homlokzati felújítás is elképzelhető, de akár egy teljes épületrekonstrukciót is szóba jöhet. Látványban is több elképzelés is rendelkezésre áll, amelyek közül választhatnak a lakók.

Változások előtt a belváros - Látványtervek!

Fontos változás, hogy az Andrássy utca Kossuth tér és Szent Antal utcai szakaszán szinte teljesen megszűnik az autós forgalom, csak azok hajthatnak be ide, akik ott laknak. Biciklik továbbra is közlekedhetnek majd itt. Parkolóhelyek is meg fognak szűnni, amelyeket az önkormányzat pótolni fog, akár egy újabb mélygarázs kialakítása is lehetséges.

Változások előtt a belváros - Látványtervek!

Átalakuláson fog átesni az Ótemplom, Sarokház és OTP által határolt terület is. Az egyik elképzelés szerint ide egy új, modern könyvtárépület kerülne.

Változások előtt a belváros - Látványtervek!

A látványtervek már elkészültek, hamarosan egy fórumot, illetve konzultációt indít az önkormányzat, hogy a lakosoknak mi a véleménye az elképzelésekről. Ha sikerül közös nevezőre hozni a véleményeket, akkor pedig a munkálatok is elkezdődhetnek.

ÉR.