2018. január 20. szombat, Sebestyén
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
1°C
Tiszta / 1°C
v / 1°C
h / 0°C
Regionális Hírek
Soós Kata | 2017-10-11 10:59:44

Vállalkozói nap Szegeden

Idén először, hagyományteremtő céllal rendezi meg a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szolgáltató és Kereskedelmi Tagozata az Enterprise Europe Network szegedi irodájával együttműködve a Vállalkozók Napját, 2017. október 18-án szerdán Szegeden. Az egész napos rendezvény azt járja körbe, hogy miből lehet felismerni a helyzetet, amikor változtatni kell, és hogyan érdemes azt megtenni, valamint azt, hogy mi az alkalmazkodás leghatékonyabb módszere.

Vállalkozói nap Szegeden

A napot főelőadóként Máté Krisztina nyitja. Az elismert televíziós műsorvezető az Első Millióm kezdeményezés nyomán készült, “Az első millióm története” című műsorának apropóján érkezik gazdasági önkormányzatunk székházába, ahol a műsorban látott beszélgetések során összegyűjtött tapasztalatait osztja meg a résztvevőkkel, interaktív formában.

Az esemény plenáris része mellett szekciókban is folyik majd a munka, amit több új ötletekkel igyekszünk színesíteni. Ilyen lesz a Jam Session is. Ezen két sikeres vállalkozó vesz részt, akiknek ugyanazokra a témákra, helyzetekre kell megoldási lehetőségeket, tapasztalatokkal reagálniuk. A témák a megváltozott helyzetekre lesznek kihegyezve, így például a technológiai változásra, munkaerő kérdésre, a válságkommunikációra, vagy éppen az agresszív versenytárs belépésére. Akik válaszolnak Károlyi László, a Legrand Zrt. vezérigazgatója, az Üzleti évszakok c. könyv írója valamint 2015 Példaképe, a LogMeIn-ből indult Sméja Miklós, a Research Institute Hungary Kft. ügyvezetője.

Az alkalmazkodás fontosságáról, és a vállalkozás életében bekövetkező változásokról fognak sikeres helyi női vállalkozókat kérdezni egy kerekasztal beszélgetés formájában. A hölgyeket Karacs Rita, az Együttműködéssel a Gyermekekért Alapítvány elnöke fogja kifaggatni a témában. A beszélgetőtársak Füle-Barta Enikő (Sugar&Candy), Radnóti-Márton Beatrix (EuropeFace Ügynökség), és Ződi-Sipos Mária (CreatIT Solutions).

Kísérőprogramként versenyre hívta a megye vendéglátó vállalkozásait is a kamara, hiszen ebben az évben először rendezik meg a Vállalkozók szendvicse elnevezésű versenyt, ahol a szakmai díja mellett a közönség díjat is elnyerhetnek az indulók. Ez utóbbiról az esemény résztvevői maguk szavazhatnak majd, no persze csak azután, hogy megkóstolták a finomságokat.

Forrás: CSMKIK