2017. december 18. hétfő, Auguszta
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-1°C
-2°C
Felhős / -1°C
k / -2°C
sze / -2°C
Közlekedési és Kék hírek
Kovács Péter | 2017-05-17 08:18:57

Vádemelés a balástyai halálos baleset ügyében

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal balástyai férfivel szemben aki 2015. szeptemberében okozott halálos balesetet a falu külterületén.

Vádemelés a balástyai halálos baleset ügyében

A vádirat szerint a hetven év feletti férfi 2015. szeptember 4. napján a kora délutáni órákban vezette saját autóját Kistelek felé haladva, amikor a vezetési koncentrációját több másodpercre elvesztette és fékezés nélkül, egyenesen átsodródott az ellentétes forgalmi sávba, majd összeütközött egy az ott szabályosan közlekedő gépkocsival. A szabályosan közlekedő autó vezetője késedelem nélkül fékezni kezdett és oldalra kormányzott, de a frontális ütközést nem tudta elkerülni. Az ütközéskor a vádlott által vezetett autó sebessége mintegy 70 km/h volt.

Az ütközés következtében a vétlen autót vezető férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen az életét vesztette még bekötött biztonsági mellett is. Vádlott 8 napon túl gyógyuló, maradandó sérüléseket szenvedett el.

Vádlottat hosszabb idő óta kezelik olyan betegséggel, amely miatt a klinikai vélemények szerint autót nem vezethet, ennek ellenére a férfi kezeléseket rendszeresen nem vett fel, gyógyszereit évek óta nem váltotta ki, valamint nem tájékoztatta az őt kezelő szakorvost a vezetési képességeit érintő betegségéről, az azt érintő időszakosan fellépő panaszairól. Vádlott a gépjárművezetésre egészségügyi szempontból minden kategória tekintetében alkalmatlan volt.

Az ügyészség a vádlottat halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Forrás:
Dr. Kopasz Zsolt
főügyész