2018. február 25. vasárnap, Géza
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-3°C
-5°C
Felhős / -3°C
h / -5°C
k / -5°C
Tudomány és Technika
Fazekas Gábor | 2017-04-24 13:41:47

uTorrent egyenesen a böngészőből

A hosszú évek óta megszokott, számítógépre telepíthető kliensprogram helyett a böngészőből használható verziót fejlesztenek a világon legtöbb torrentező által használt uTorrentből. Másképp lehet majd letölteni, illetve lehet, hogy letölteni sem kell majd a torrenteket.

A uTorrentet világszerte 150 millióan használják minden hónapban, annak ellenére a legnépszerűbb torrentezős megoldás, hogy a programba az utóbbi években igen kevés új funkció jött. Most viszont elég jelentős újításról számolt be a Steal This Show-nak nyilatkozó Bram Cohen, a BitTorrent rendszer megalkotója.

A fejlesztő megfogalmazása szerint a "közeljövőben" kiadják az új, 3.0 verziót, melynek legfontosabb újítása az lesz, hogy a kliensprogram közvetlenül a gépen lévő böngészőben fut majd. “Egyszerűen jobb így a felhasználói élmény” – indokolta Cohen a változást.

uTorrent egyenesen a böngészőből

Az új megoldással lehetőség nyílik arra is, hogy a uTorrenttel ne csak úgy lehessen megnézni például a filmeket, hogy letölti őket az ember, hanem a Netflixhez hasonlóan letöltés nélkül, streamelve is lehessen majd nézni őket. Ez azt jelenti, hogy több tízperces vagy egyórás várakozás helyett azonnal lehet majd indítani a filmeket vagy zenéket, és már egy közepesen gyors netkapcsolat esetén is szakadásmentes lesz a lejátszás.

A BitTorrent-főnök ígérete szerint a böngészőre való átállás nem azonnal lesz kötelező, hagynak majd némi időt a felhasználóknak, hogy megszokják az új módit.

Forrás: HVG