2018. február 23. péntek, Alfréd
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
2°C
-1°C
Eső / 2°C
szo / -1°C
v / -5°C
Rádió 7 hírei
Soós Kata | 2017-11-08 16:08:29

Úthelyzet a tram train miatt

Az utóbbi időben több helyen találkozhattunk útlezárásokkal, vagy forgalomkorlátozásokkal, ugyanis munkálatok kezdődtek Hódmezővásárhelyen, a tram train miatt. Az Ady Endre utcán már nincs lezárás, a Bajcsyn viszont még mindig érvényben van a teljes forgalomtól való elzárás.

Úthelyzet a tram train miatt

Az Ady Endre utcán ideiglenesen helyreállították az útfelbontásokat is, és a lezárások teljesen megszűntek. A lezárás többek között azért is volt szükség, hogy elkészüljön a víz és a szennyvíz kiváltása, valamint a távközlés. Jelenleg a kormányhivatalnál és környékén a járdánál zajlik munka, itt az elektromos vezetékeket váltják ki. Ez a tervek szerint november végére befejeződik, de tavasszal folytatódik a gázzal a közműkiváltás.

A Bajcsy-Zsilinszky Endre utcán is zajlanak a közműkiváltások, a víz és a szennyvíz, így ez az utca teljesen le van zárva. Jelenleg a távhő kiváltása már befejeződött. A járdán az elektromos kábelek kiváltását, illetve az informatikai kábelek kiváltását végzik. Ha pedig az időjárás engedi, akkor a tervek szerint november végén befejeződik a munka Bajcsyn, és ahogy az Ady Endre utcán is, tavasszal folytatódik a további közművek kiváltása.

Úthelyzet a tram train miatt

November végén, illetve december elején a Kisállomás előtt lehet számítani félpályás útlezárásra, miután a Dégáz, Démász, az Invitech és a Telecom végez majd közműkiváltást. Novemberben a Tóalj és a Szőnyi utca szakaszán számíthatnak félpályás lezárásra, a tervek szerint rövid ideig, miután itt egy-két átvágás, kiváltás van hátra.

Az Andrássy úton, a héten kezdte el a Telecom a közműkiváltást ez csak pár napig tart, emiatt ott félpályás lezárásra lehet számítani.

sk