2018. február 22. csütörtök, Gerzson
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
0°C
1°C
Felhős / 0°C
p / 1°C
szo / 2°C
Gazdaság és Politika
Szabó Viktor | 2017-04-04 18:14:28

Útfelújításra pályáznak Mártélyon

Kedd délután Borsos József, Mártély polgármestere tartott fogadóórát a Polgármesteri Hivatalban. A polgármester elmondta, hogy bárki fordulhat hozzá panaszokkal, akár fogadóórán kívül is.

Útfelújításra pályáznak MártélyonBorsos József, Mártély polgármestere

Az elöljárótól megtudtuk, hogy a lakosok több panasszal is fordultak hozzá az elmúlt időszakban. Az egyik ilyen lakossági bejelentés a közterületen előforduló problémákra vonatkozik. Főképp idősek szoktak a polgármesterhez fordulni, segítséget kérve például fűnyíráshoz. Borsos József elmondta, hogy a településen a Fő utcán az önkormányzat dolgozói rendszeresen vágják a füvet, viszont a kisebb utcákba ezt nem tudják megtenni. Ha valaki ezekből az utcákból kér segítséget, természetesen készséggel állnak rendelkezésére.

Lakossági bejelentés érkezett a külterületi utak minőségére is. A téli időjárás során rossz minőségűvé váltak, kátyúsodtak ezek. Az önkormányzat pályázatot nyújtott be ezek kijavítására. Ez január végén beadásra került, a hiánypótlást elvégezték. 1200 méter útra kerül új burkolat, ha a pályázat nyertes lesz. Ezen felül egy traktorra is pályáztunk, ugyanis makadám utakról beszélünk, így azok karbantartását ezzel a járművel el tudjuk majd végezni.” – nyilatkozta a polgármester.

Útfelújításra pályáznak MártélyonBorsos József

Bejelentés érkezett továbbá a dűlő utak mellett elhelyezett törmelék kupacokra is. Ezek bedolgozása a mélyebben fekvő területekre néhány helyen nem volt elhelyezve. Borsos József válaszában elmondta, hogy felszólították a törmeléket odahordó személyeket, hogy igyekezzenek a legrövidebb idő alatt megfelelően elhelyezni.

A településen a lakosok a szabadon lévő kutyákra is panaszkodtak. Ezek nagy része nem kóbor kutyák, hanem csak kiszöktek otthonról. A lakosokat az önkormányzat felszólította, hogy fokozottan figyeljenek a kerítés minőségére, és jól zárható helyen tartsák kedvenceiket. Ha valaki kóbor kutyát lát, az a Polgármesteri Hivatalban vagy a Konrád Lorenz Természet és Állatvédő Egyesületnél tehet bejelentést.

 

Sz.Viktor