2018. február 22. csütörtök, Gerzson
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
0°C
1°C
Felhős / 0°C
p / 1°C
szo / 2°C
Belföldi Hírek
Czabarka János | 2017-09-01 11:47:28

Útfelújítások a határ mentén

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Művelettámogató Műszaki Zászlóalj katonái - az osztrák műszaki kontingens szakembereivel közösen - augusztus végén megkezdték a határhoz vezető kijelölt földutak felújítását.

Útfelújítások a határ mentén

 

A Belügyminisztérium tavaly 15 olyan földutat jelölt ki felújításra, amelyek a meglévő úthálózatot kötik össze a határmenti manőverúttal. A munkálatok célja az is, hogy az utak áteresztőképessége a jelenleginél nagyobb legyen. A felújítást - az osztrák műszaki kontingens katonáival együttműködve - augusztus végén kezdte meg a magyar alegység.

A Gara, Hercegszántód és Kübekháza térségében található utak közül a leghosszabb szakasz közel 3 km hosszú. Felújításukat a Bocskai-dandár katonái a műszaki szakkiképzés keretében végzik el.

A napokban az egyik földút előkészítési munkálatai során, a közelben lévő tarlón tűz ütött ki, „A munkaterületre kiérkezett állomány egyik gépkezelője észlelte először a tüzet. A parancsnoki engedélyt követően a munkahelyi vezető elrendelte a helyszínen lévő eszközökkel a tűzgátló sávok kialakítását, felszántották a területet és az éghető anyagokat eltávolították a tűz közeléből. A területileg illetékes katasztrófavédelmi szervekkel közösen a Magyar Honvédség katonái egy óra alatt fékezték meg a tüzet.” – mondta az esetről Zsóri Ferenc alezredes, a Művelettámogató Műszaki Zászlóalj parancsnoka.

 

Kép és szöveg: Tordai Kamilla