2018. február 22. csütörtök, Gerzson
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
0°C
1°C
Felhős / 0°C
p / 1°C
szo / 2°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-08-29 15:10:59

Utalványt kaptak a könyvek mellé

A makói Almási iskolában kedden 272 kisdiák vehette át a tankönyveit. A gyerekek és szüleik az önkormányzattól 3-3 ezer forintos vásárlási utalványt is kaptak, melyeket Kovács Sándor települési képviselő adott át neki.

Utalványt kaptak a könyvek mellé

Pénteken becsöngetnek az iskolákban. Ezért nagyon sok helyen már a hét elején elkezdték a tankönyvek kiosztását. A Makói Általános Iskola Almási tagintézményében erre kedden került sor. Az idei tanévben az intézményben 272 kisdiákot oktatnak, köztük 19 első osztályost. Azok, akik most nem tudták átvenni a könyveket, azok ezt augusztus 31-én még megtehetik.

Utalványt kaptak a könyvek mellé

A 2017/2018-as tanévben sem lesz könnyű az iskolatáska, hiszen csak könyvből úgy 10-12 kerül bele. Az állam a diákok számára ingyen biztosítja őket. Ehhez párosul Makón az a támogatási forma, melyet az önkormányzat és a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány közösen biztosít a családok számára. Hogy pontosan mi is ez a segítség, azt Kovács Sándor települési képviselő itt részletezi:

Utalványt kaptak a könyvek mellé

Utalványt kaptak a könyvek mellé

A 3-3 ezer forintos tanszervásárlási utalványt október 13-ig válthatják be három helyi papír-írószer boltban. A könnyebbség kedvéért ezer forintos címletekben kapják meg az érintettek. Így történt kedden az Almásiban is, ahol Kovács Sándor adta át a könyvek mellé ezeket az utalványokat.

Utalványt kaptak a könyvek mellé

Fodorné Laudisz Ilona és két lánya

Fodorné Laudisz Ilonának három gyermeke van. A legidősebb fia jövőre fog érettségizni a Galambban. - Egykoron ő is almásis volt, ahová most a két huga jár, Panna negyedikes, Dorka pedig hatodikos lesz - sorolta az édesanya. A két lány nem csupán a tankönyveket, hanem az utalványokat is átvehette kedden. Fodorné Laudisz Ilona elárulta: nagy segítség ez az önkormányzattól és az alapítványtól, mert eddig közel 38 ezer forintot kellett kiadniuk különféle tanszerekre, illetve egyéb iskolai felszerelésekre.

Utalványt kaptak a könyvek mellé

Munkatársunktól. K.