2018. február 21. szerda, Eleonóra
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
3°C
1°C
Eső / 3°C
cs / 1°C
p / 2°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-07-04 19:30:03

Újulnak a játszóterek a Tarjánban

Lakossági fórumot tartott Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere július 4-én, hétfőn, a Szél utcai játszótérnél Hódmezővásárhelyen. Szó volt többek közt a játszóterek felújításáról, valamint a Királyszék utca és Zrínyi utca kereszteződéséről is.

Újulnak a játszóterek a Tarjánban

Hegedűs Zoltán alpolgármester a fórum elején tájékoztatta a lakosokat a jelenleg folyamatban lévő, valamint a jövőben elkezdődő projektekről. Szó volt azokról a beruházásokról, fejlesztésekről is, amiket Orbán Viktor miniszterelnök látogatásakor egyeztettek le, a Modern Város program keretein belül.

Újulnak a játszóterek a Tarjánban

"Beszéltünk azokról a fejlesztésekről, ami a tarjániakat leginkább érinti. A 47-es elkerülő építéséről, valamint a Malom utcai óvoda felújításáról. Szó volt a játszóterekről is: tavaly a Kodály Zoltán utcánál a kőfal alatti újult meg, most a Damjanich utcai felújítása van folyamatban, de a Szél utcai játszótér is olyan állapotban van már, hogy szeretném, ha minél hamarabb a megújulna." - tájékoztatott Hegedűs Zoltán

Újulnak a játszóterek a Tarjánban

A fórumra érkezők több témában is kértek segítséget, vagy vonták kérdőre a képviselőt. A Gyarmati Dezső Sportuszodában bevezetésre kerülő új beléptetési rendszer volt az egyik ilyen. Az alpolgármester elmondta a lakosoknak, hogy szerinte azért van szükség a változásokra, hogy elkerüljék a bliccelőket, valamint, így új szolgáltatásokat is tud nyújtani az uszoda.

Újulnak a játszóterek a Tarjánban

A lakosok felhívták a figyelmet arra, hogy a Királyszék utca és Zrínyi utca kereszteződésében, az egyik oldalon stop tábla van, míg a másik oldalon csak az elsőbbség megadására kötelezik a közlekedőket. Szóltak még, hogy jó lenne, egy zebra is az adott kereszteződésben, mivel gyalogosan így is-úgyis ott kelnek át az úton, de ezt a jövőben, az erre kijelölt területen szeretnék ugyanitt megtenni.

Újulnak a játszóterek a Tarjánban

n.j.