2018. február 17. szombat, Donát
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
3°C
2°C
Tiszta / 3°C
v / 2°C
h / -0°C
Regionális Hírek
Soós Kata | 2017-07-17 06:32:35

Újra felbőgtek a fémszörnyek a rakparton

Ismét gyorsulási versenyen mérték össze tudásukat a kamionsofőrök Szegeden, az óriásgépek sokasága a XXVII. Nemzetközi Kamionos Country találkozóra érkezett a Napfény városába.

Újra felbőgtek a fémszörnyek a rakparton

A Huszár Mátyás rakparton száguldozhattak a sebesség szerelmesei vasárnap délután, mármint azok, akik elég nagyok hozzá, ugyanis a huszonhetedik alkalommal megrendezett Nemzetközi Kamionos Country találkozó nem a kicsi járművekről szól, erről megbizonyosodhattunk a pénteki kamionos felvonuláson is.

A gépmonstrumok négy kategóriában mérethették meg magukat a gyorsulási versenyen: 500 lóerő felett, illetve alatt, valamint amerikai és platós számokban is indulhattak a vállalkozó kedvű kamionosok. Tizenhat nevezés érkezett a megmérettetésre, melyet szakavatott versenybírók felügyelnek, a biztonság jegyében pedig alkoholteszten kell átmenniük az indulóknak.

A versenyen kettesével indulnak a sofőrök, időre megy a futam, majd pályacserét követően megismétlik a kört és a két futam eredményeit összesítik, jobb eredményt elérő versenyzőé a győztes cím – tudtuk meg Oláh Leventétől, a kamionosfesztivál egyik szervezőjétől.

Forrás: szegedma.hu