2017. december 18. hétfő, Auguszta
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-3°C
-1°C
Felhős / -3°C
k / -1°C
sze / -2°C
Közélet és Művelődés
Tudósító | 2016-10-21 21:07:03

Újra élet költözött a Bajza iskolába

Újra gyermekzsivajtól hangos a makói Bajza utcai iskola. Miután az önkormányzat segítségével felújították az intézmény egyes részeit, a Návay iskola 122 diákját oktatják a falai között. Erre azért volt szükség, mert a megemelkedett létszám miatt kinőtték a Posta utcai intézményt a szakközepesek.

Újra élet költözött a Bajza iskolába

A makói Bajza utcai iskola már jó ideje üresen áll. Szerencsére ez már a múlt, hiszen újra élet költözhetett az öreg falak közé. - Az elmúlt esztendőkhöz képest az intézményünk létszáma annyira megnövekedett, hogy már nem voltak elegendőek a Posta utcai tantermeink, így más megoldást kellett keresnünk - nyilatkozta a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnáziumának, Szakközépiskolájának és Kollégiumának igazgatója. Kincses Tímea kiemelte: az önkormányzat sietett a segítségükre és használatba kapták a várostól az egykori általános iskolát.

Újra élet költözött a Bajza iskolába

A Návay fenntartója, a Nemzetgazdasági Minisztérium is hozzájárult a költözéshez. - A Bajzában nyolc tantermet újított fel a számunkra a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum, nem csupán a helyiségekben cserélték ki az aljazot, festették ki a falakat, de szigetelték a tetőszerkezetet és még a tornaterem is új köntöst kapott, illetve korszerűsítették az informatikai hálózatot - sorolta az igazgató. Így a 122 szakközépiskolás itt is megfelelő körülmények között tanulhat.

Újra élet költözött a Bajza iskolába

- Nagyon remélem, hogy a létszámunk a későbbiekben is nőni fog, hiszen tervezzük a vegyipari és gépészeti ágazat szakgimnáziumi oktatásának meghonosítását az intézményünkben - tette hozzá Kincses Tímea. A Návay vezetőségének nagy álma, hogy egy önálló tanműhelyt is ki tudjanak alakítani a Bajza utcában. Ugyanis a diákok jelenleg külső helyszíneken sajátítják el a különféle szakmák gyakorlati alapjait. Az egyik ilyen külsős tanműhely a Duocor Ipari Bt.-nél működik, s ez a cég is segített a Bajza utcai intézményt rendbe tenni.

Újra élet költözött a Bajza iskolába

A Návay iskolában jelenleg 560-an tanulnak. Ilyen sok diákkal korábban még sohasem foglalkoztak az intézményben. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy folyamatosan bővítik a tanulható szakok, szakmák számát. Pontosan milyen szakembereket is képeznek, azt Kincses Tímeától itt hallja:

Újra élet költözött a Bajza iskolába

Újra élet költözött a Bajza iskolába

Munkatársunktól. K.