2018. február 21. szerda, Eleonóra
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
3°C
1°C
Eső / 3°C
cs / 1°C
p / 2°C
Sport
Soós Kata | 2017-05-09 06:16:11

Újabb vásárhelyi vívósiker

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a Debreceni Egyetem Sportcsarnokában a vívók Egyetemi és Főiskolás Országos Bajnokságát.

Újabb vásárhelyi vívósiker

A Hódmezővásárhelyi Csomorkány Sport Egyesületet Sápi Ferenc, a budapesti Zsigmond Király Egyetem hallgatója képviselte.

A versenyen 9 felsőoktatási intézmény 24 hallgatója vett részt a férfi tőr egyéni számban.

A csoportkör után 3 győzelem 2 vereséggel a direkt kieséses tábla 8-ik helyén folytatta versenyzőnk a küzdelmeket. A 8-ba kerülésért egy végig sima asszóban 15-11-re nyert, Karvalics Ádám az Óbudai Egyetem hallgatója ellen. Ezután egy végig szoros kiélezett asszó következett Mósa Péter BME hallgatója ellen, ahol versenyzőnk jobban bírta a hajrát és 15-13-as győzelmet aratott.

A legjobb 4-ben már egy volt válogatott vívó Balogh Boldizsár BCE a későbbi győztes következett, itt sajnos sima vereséget szenvedett Sápi Ferenc. A megszokottól eltérően le kellett vívni a 3-ik helyért is az asszót és a rutinos többszörös válogatott vívó Németh Gábor ugyancsak sima győzelmet aratott versenyzőnk felett.

Sápi Ferenc a 4-ik helyért minden elismerést megérdemel, mert erős mezőnyben, jó - a ranglistán nála sokkal előrébb elhelyezkedő – vívókat előzött meg és az egész nap folyamán egyenletes jó teljesítményt nyújtva nyerte meg asszóit.

Végeredmény:

1.           Balogh Boldizsár Budapesti Corvinus Egyetem

2.           Bakó Tamás Szegedi Tudomány Egyetem

3.           Németh Gábor Eötvös Loránd Tudományegyetem

4.           Sápi Ferenc Zsigmond Király Egyetem

Forrás: Magyary Ágnes