2017. december 18. hétfő, Auguszta
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-1°C
-2°C
Felhős / -1°C
k / -2°C
sze / -2°C
Rádió 7 hírei
Égető Réka | 2017-05-18 11:32:41

Újabb nemzetközi verseny Vásárhelyen!

Május 20-án rendezik meg Hódmezővásárhelyen a Decathlon B33 Tour kosárlabda versenyt, illetve ezen a napon lesz az Országos Diákolimpia döntője is. Mindkét eseményen szoríthatunk vásárhelyieknek. Erről és a város sportéletéről beszélgettünk a Rádió 7 csütörtöki Napraforgójában Fekete Ferenc önkormányzati képviselővel és Mócsai Milánnal, a Kosársuli edzőjével.

Újabb nemzetközi verseny Vásárhelyen!

Hódmezővásárhelyen az utóbbi években számos olyan beruházás, fejlesztés valósult meg, amelyek célja a sportolók edzési, felkészülési körülményeinek javítása: a stadion, az uszoda, a Vívócentrum életében rengeteg fejlesztés valósult meg. Több rangos sportesemény is megvalósult a településen, elég csak a tavalyi Ifjúsági Úszó Európa Bajnokságra gondolni. Emellett azonban a szabadidős mozgásformák élénkítését is megcélozta a városvezetés: elkészült, majd bővült a futópálya, ahol szabadtéri kondigépekkel is lehet edzeni; a városon belüli, illetve városon kívüli kerékpárutak is folyamatosan fejlődnek.

Újabb nemzetközi verseny Vásárhelyen!

Fekete Ferenc

Most hétvégén, szombaton is egy nívós sporteseménynek ad otthont a város. Három a három (B33) elleni kosárlabda fesztivál lesz a Kossuth téren május 20-án. A streetballt versenysporttá emelve, 2011-ben a FIBA által elindult az egész világon a 3X3, amihez Magyarország is csatlakozott. Hódmezővásárhelyen először rendezik meg a B33 Tourt. Hódmezővásárhelyen mindkét nemben pályára lép a 3x3 magyar válogatott, játékosaik a magyar NB I-s bajnokságban szerepelnek. Eddig 18 férfi és 8 női csapat jelezte részvételét a versenyen, a magyarok mellett többek között itt lesznek az osztrák, ukrán, szerb válogatottak is, mintegy nyolc országból érkeznek a rangos versenyre a csapatok.  A Kosársuli csapata is részt vesz a megmérettetésen. Ugyanekkor lesz az országos diákolimpia általános iskolás döntő is, ahova bejutott a Szent István és a Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola 2002-2003-s fiú csapatai egyaránt, méghozzá veretlenül.

Újabb nemzetközi verseny Vásárhelyen!

Mócsai Milán

A megnyitó háromnegyed 11-kor lesz a Kossuth téren. A versenyek 11 órakor kezdődnek, de a Kosársuli legkisebbjei már reggel 8 órától kipróbálhatják ezt a sportot. A versenyek egészen este 6 óráig tartanak. A mérkőzések közben látványos bemutatók lesznek, illetve egy graffiti-művész is folyamatosan alkotni fog a szombati napon.

ÉR.