2017. december 17. vasárnap, Lázár
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-1°C
-0°C
Köd / -1°C
h / -0°C
k / -1°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-06-12 14:31:34

Újabb és újabb járdák készülnek el

Folyamatosan újulnak meg a makói járdák - erről az elkészült Mikes Kelemen utcainál hétfőn tájékoztatták a sajtó képviselőit. Az önkormányzat az idén erre a programra 100 millió forintot különített el. Helyi vállalkozók végzik a munkálatokat.

Újabb és újabb járdák készülnek el

A makói önkormányzat 100 millió forintból újítja fel valamennyi városrészben azokat a járdákat, melyek a legrosszabb állapotban vannak. Hétfőn a Lonovics sugárút és a Mikes Kelemen utca kereszteződésénél tartottak arról sajtótájékoztatót, hogyan is haladnak a munkálatok.

Újabb és újabb járdák készülnek el

- A körzetemben eddig elkészült a Mikes utca járdájának egy része, de ugyan úgy befejeződött az építés a Bajcsy-lakótelepen is - nyilatkozta Toldi János. A települési képviselő hozzátette: végre több mint két évtized után már nem kellett a honvédség engedélye ahhoz, hogy megcsinálhassák a Hold és a Szirbik utca között az átjárót. A korábban elkészült Vasút sori felújítás nem volt sikeres, ezért a kivitelező most garanciálisan kijavította a hibákat. Igaz, ez nem volt a járdaprogram része, mivel itt egy útalapot kellett feltölteni, de rendbe tették. - Hatalmas kátyúk voltak a soron, most ezeket felszámolták, azért nem teljesen tökéletes most sem, de el kell ismernem, jobb, mint volt - vette át a szót az egyik lakó, Szabó Róbert.

Újabb és újabb járdák készülnek el

A járdák felújítását makói vállalkozásokkal végezteti az önkormányzat. Így többek között a Silye és Társa Kft. is nyert a közbeszerzésen. - Terv szerint haladunk, ami azt jelenti, hogy valamennyi helyszínen július 15-ig be tudjuk fejezni a munkát - emelte ki a társaság ügyvezető-igazgatója, Silye Zoltán. A fent említett helyek mellett elkészült már az új járda a Kis közben és a Tinódi utcában is. A Balaton utcában jelenleg is dolgoznak, de már előkészületek folynak a Vásárhelyiben is. Többségében térburkolatosak a járdák, de ahol ez nem megoldható, ott betonoznak.

Újabb és újabb járdák készülnek el

A kivitelezők az építés előtt mindig egyeztettek a lakosokkal, hogy minél kevesebb legyen a probléma. - Kicsit tartottam attól, hogy esténként majd nem tudok beállni a kocsimmal az udvarba, de szerencsére a munkások mindig úgy hagyták ott a területet, hogy az autóval behajthattam - árulta el a Mikes Kelemen utcában lakó Tóth István. A Váll-Ker Kft. ügyvezető-igazgatója elmondta: a felújítás már nagyon időszerű volt, mert évekkel korábban, mikor a telefonkábelt rakták le, árkot ástak, amitől a régi járda nagy része megrepedt, lesüllyedt. - Mindösszesen egy 40 centis sávon lehetett csak gyalogosan közlekedni, mivel a többi része járhatatlan volt, de ez már a múltté - tette hozzá végül Tóth István.

Újabb és újabb járdák készülnek el

Munkatársunktól. K.