2018. február 24. szombat, Mátyás
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-2°C
Felhős / 1°C
v / -2°C
h / -5°C
Rádió 7 hírei
Tudósító | 2017-10-31 14:29:47

Új szárny épülhet a Németh Lászlóban

A Modern Városok Program keretében mintegy 1,5 milliárd forintból épülhet egy több funkciót ellátó új szárny a Németh László Gimnázium és Általános Iskola eddigi épületeihez. A tervek engedélyeztetése folyamatban van, Hegedűs Zoltán alpolgármester arról tájékoztatott, 2018 nyarán megkezdődhetnek az építési munkálatok.

Új szárny épülhet a Németh Lászlóban

A Németh László Gimnázium és Általános Iskolában az utóbbi években folyamatosan zajlottak a fejlesztések, bővítések. Idén a mintegy 181 millió forint támogatásból – többek között - megújultak a tantermek, a vizesblokkok, jelenleg pedig egy modern étkező kialakítása zajlik az intézményben. 2018 nyarán újabb munkálatok vehetik kezdetüket, tudtuk meg Hegedűs Zoltán alpolgármestertől. „Miniszterelnök urat arra kértük, hogy a Modern Városok Program keretében tegye lehetővé azt az 1000 négyzetméteres bővítést, amivel igazán XXI.századi iskolává válhat a Németh László Gimnázium és Általános Iskola. A Modern Városok Program keretében nemcsak a Németh László fejlesztésére nyílik lehetőség, hanem a Bethlen Gábor Református Gimnázium felújítására is. A két intézményre összesen mintegy 4 milliárd forintot kértünk, ebből 1,5 milliárd a Németh László nevét viselő intézményéé. A tervek jelenleg engedélyeztetés alatt állnak, a tervek szerint a közbeszerzési eljárás még az idén megindulhat, és 2018 nyarán megkezdődhetnek a munkálatok.”

Új szárny épülhet a Németh Lászlóban Hegedűs Zoltán

Árva László, a Németh László Gimnázium és Általános Iskola igazgatója az új szárny építésével kapcsolatban elmondta, a felső szinten egy többfunkciós közösségi tér fog épülni, az alsó szinten pedig tantermek és könyvtár lesz. „Az új épületbe egyrészt egy többfunkciós közösségi tér kerül a felső szintre, itt testnevelés foglalkozások tartása válik lehetővé, ezenkívül egy konferencia vagy díszterem kerül kialakításra, ami képes a tanulók nagyobbik részét befogadni. Itt, egy színpad kialakítása színházi előadásoknak, kisebb koncerteknek ad majd lehetőséget. Az alsó szinten a jelenleg két helyiségben működő könyvtárt tudjuk egyesíteni, valamint 4 új tanterem lesz itt megtalálható, amelynek funkciója kötődik az új épület alapvető funkciójához, tehát a kultúra köré épül. Ezekben a helyiségekben művészeti órák, rajz és ének órák kapnak teret. Az ott megtartott órák a meglévő részek terhelését csökkentenék jelentősen. Olyan előrelépés ez az intézményünk számára, amely az iskola közösségi életét is erősítené, jelen pillanatban például az iskolai ünnepségeket megosztva tudjuk csak megtartani.”

Új szárny épülhet a Németh Lászlóban

Árva László

 

Új szárny épülhet a Németh Lászlóban

az új szárny látványterve

 

Új szárny épülhet a Németh Lászlóban

 

Ács Helga