2017. december 18. hétfő, Auguszta
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-3°C
-1°C
Felhős / -3°C
k / -1°C
sze / -2°C
Közélet és Művelődés
Tudósító | 2016-11-17 15:27:33

Új szakmákkal is megismerkedhettek

Az idei tanévtől már gumiipari szakembereket is képeznek a makói Návay iskolában. Az intézmény Bajza utcai épületében csütörtökön - többek között - ezzel az újdonsággal is megismerkedhettek a leendő középiskolások, ugyanis beiskolázási nyílt napot tartottak.

Új szakmákkal is megismerkedhettek

Két hónapja még üresen állt a makói Bajza utcában az egykori általános iskola épülete, de most már birtokba vehették a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnáziumának, Szakközépiskolájának és Kollégiumának diákjai, tanárai. Csütörtökön pedig bárki körbenézhetett az intézményben, hiszen beiskolázási nyílt napot rendeztek a Bajzában.

Új szakmákkal is megismerkedhettek

- A beiskolázási rendezvényeik között ez volt a harmadik a sorban, s most elsősorban a szakközépiskolai képzéseink után érdeklődőket vártuk - nyilatkozta Török Béla. Az iskola szakmai igazgatóhelyettese kiemelte: nagy előrelépés, hogy újabb szakmákkal tudták gyarapítani a palettájukat, hiszen az idei tanévtől már gumiipari szakembereket is képeznek. Csütörtökön öt helyszínen nézhettek körbe az érdeklődők a Bajzában. Nem csupán előadásokat hallgathattak meg a jelenlévők, hanem egy kiállítás keretében is találkozhattak a különféle szakmákkal. - Emellett még egy videoszobát is berendeztünk, ahol rövidfilmeket vetítettünk a nálunk folyó képzésekről - tette hozzá Török Béla.

Új szakmákkal is megismerkedhettek

A Návay egyre népszerűbb az általános iskolát elvégzők körében. Nem csupán makóiak, hanem a környező településekről is tanulnak itt diákok. Mivel kollégiuma is van az intézménynek, így az sem jelent problémát, ha valaki távolabbról érkezik. Az iskolában több szegedi is tanul, de olyanokat is oktatnak, akik a szomszédos megyéből, Békésből jönnek.

Új szakmákkal is megismerkedhettek

Korcsog István az idei tanévben végez mint karosszéria lakatos a Návayban. - Nem csupán azért választottam ezt a szakmát, mert érdekelnek a kocsik, hanem azért is, mert szerintem külön művészetnek számít az, ha az összetört elemekből újra járművet sikerül építeni - magyarázta a 17 esztendős fiatalember. István családjában korábban nem volt senki, aki ebben a szakmában helyezkedett volna el, így ő lesz az első. - A középiskola után még nem állok egyből munkába, hanem tovább szeretnék tanulni ezen az ágon, hogy képezzem magam - tudtuk meg Korcsog Istvántól.

Új szakmákkal is megismerkedhettek

Munkatársunktól. K.