2018. február 25. vasárnap, Géza
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-7°C
-5°C
Tiszta / -7°C
h / -5°C
k / -5°C
Gazdaság és Politika
Czabarka János | 2018-01-29 18:03:21

Új szakaszába lépett a magyar gazdaság

A nemzetgazdasági miniszter a Vásárhelyi Televíziónak adott interjújában arról beszélt, hogy ma már új növekedési területeket és ágazatokat is meg lehet jelölni, és Hódmezővásárhely is azok közé a települések közé tartozik, akik tudnak profitálni a lehetőségekből.

Új szakaszába lépett a magyar gazdaság

 

Már 66 ezer család vette igénybe 2015. júliusi indulása óta a családi otthonteremtési kedvezményt, azaz a CSOK-ot, a támogatásra fordított összeg pedig már meghaladta a 180 milliárd forintot. Bővült a családtámogatások köre is, idén például további ötezer forinttal, havi 35 ezer forintra nő a kétgyerekesek családi adókedvezménye. Az a cél, mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, hogy aki dolgozik és emellett családot vállalt, az további segítséget kapjon a kormányzattól.

„A növekedés teremt önmagában mindenre fedezetet. A vállalkozások működése, a befizetett közterhek, az adók, járulékok, illetékek. Az elmúlt évek arról szóltak, hogy miután sikerült egy válságban lévő gazdaságot konszolidálni, csökken az adóság, kisebb mértékű az államháztartás hiánya, egy új szakaszba tudott a magyar gazdaság is kerülni, amikor már meg tudunk jelölni növekedési területeket, ágazatokat” – tette hozzá Varga Mihály.

Hódmezővásárhely is azon települések közé tartozik – mondta a nemzetgazdasági miniszter – akik tudtak profitálni abból, hogy az uniós, vagy akár a hazai forrásokból pályázati lehetőségeket ragadtak meg. De minden pályázathoz kell önerő, kellenek tettrekész emberek, akik kifejezésre juttatják egy közösség igényeit - utalt a február 25-ei időközi polgármester-választásra Varga Mihály.

„Ha tudom valamire kérni és biztatni a hódmezővásárhelyi polgárokat, az nyilván az, hogy Hegedű Zoltán polgármester-jelölt urat támogassák. Lázár János miniszter úrral nagyon jól tudnak együtt dolgozni. Az elmúlt években az a közös városfejlesztés, régiófejlesztés, ami megvalósult, ennek az egyetértésnek és nézetazonosságnak volt a következménye. Bízom benne, hogy olyan időszak következik majd Hódmezővásárhely életében, amikor ez az összhang rendelkezésre áll, hiszen akkor lehet a terveinket, álmainkat sikerre vinni” – mondta Varga Mihály.

forrás:Vásárhelyi Televízió