2018. február 18. vasárnap, Bernadett
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-0°C
Tiszta / 1°C
h / -0°C
k / 2°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-04-04 13:16:56

Új parkolót építenek Makón

- Több évtizedes problémára sikerült megoldást találnunk a makói Kálvin téren épülő parkolókkal - jelentette be a helyszínen kedden tartott sajtótájékoztatóján Toldi János. A települési képviselő ezzel arra utalt, hogy a szűk úton az áruszállítás idejére megálló teherautók akadályozzák a forgalmat.

Új parkolót építenek Makón

Szinte alig vagy egyáltalán nem lehet akkor autóval a makói Kálvin tér szűk útján haladni, ha az ott lévő oktatási intézményekbe, illetve a közkonyhára érkező teherautók áruszállítás miatt megállnak. A környéken lakók már több évtizede kérik az önkormányzatot, hogy találjanak valamilyen megoldást erre a problémára. Most jött el ennek az ideje, ugyanis hamarosan már a múltté lesz ez a gond.

Új parkolót építenek Makón

Ugyanis egy 12 férőhelyes parkoló építését kezdték el a kérdéses területen. Erről tájékoztatta kedden a helyszínen a sajtó képviselőit Toldi János települési képviselő és Zsámboki Zsolt, a polgármesteri hivatal városüzemeltetési referense. - Saját bőrünkön tapasztaltuk ezt a problémét, hiszen épp a kocsink előtt állt meg egy kisteherautó, így csak nagy ügyesség árán tudtunk mellette elmenni - mondta Toldi János.

Új parkolót építenek Makón

Az önkormányzat 1 millió forintból alakítja ki azt a 12 férőhelyes parkolót, mely megszünteti a közlekedési akadályt. - Azt érdemes megjegyezni, hogy nem csupán az áruszállítók bénítják meg a forgalmat, hanem a gyerekeiket autóval az iskolába vagy a bölcsődébe hozó szülők is - folytatta a települési képviselő.

Új parkolót építenek Makón

A leendő parkoló helyén korábban fák és rózsák álltak. Senkinek sem kell megijednie, ugyanis a növényeket nem vágtak ki, hanem gyökerestől kivették. Hogy mi lett a sorsuk, illetve milyen is lesz az autók számára kialakított új megállóhely, azt Zsámboki Zsolt itt részletezi:

Új parkolót építenek Makón

Új parkolót építenek Makón

Munkatársunktól. K.