2018. február 17. szombat, Donát
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
3°C
2°C
Tiszta / 3°C
v / 2°C
h / -0°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2015-12-14 16:39:07

Új köntösben 11 közintézmény

Deszk 11 közintézménye újult meg. Egy összesen 266 millió forintos beruházásnak köszönhetően energetikai korszerűsítéseket hajtottak végre az épületeken. A hétfői projektzáró ünnepségnek az a faluház adott otthont, amit szintén felújítottak. Király László polgármester éves szinten 10 millió forintos költségcsökkentést vár a fejlesztésektől.

Új köntösben 11 közintézmény

Felsorolni sem egyszerű azokat a deszki épületeket, melyeket pár hónap alatt megújítottak. Így fejlesztéseket hajtottak végre a régi iskolán, a polgármesteri hivatalon, a tűzoltó szertáron, az irattáron, a sportcsarnokon, a faluházon, az éttermen, az óvodán, az idősek otthonán, a vendégházon és a sportöltözőn. A projektzáró ünnepséget hétfőn a faluház kupolatermében tartották, melyen Bohács Zsolt országgyűlési képviselő, a Fidesz Csongrád megyei 1-es választókerületének elnöke is részt vett.

Új köntösben 11 közintézmény

- A közintézmények energetikai korszerűsítése csak az előfutára azoknak a fejlesztéseknek, melyeket a térség önkormányzatai igénybe tudnak venni - tudtuk meg Bohács Zsolttól. Az országgyűlési képviselő kiemelte: Deszken, illetve választókerületének több településén is egyre több a sikeres pályázat. Hamarosan újabb három községben, vagyis Kübekházán, Tiszaszigeten és Újszentivánon is hasonló beruházásokat sikerül megvalósítani.

Új köntösben 11 közintézmény

- Amennyiben nem sikerült volna elnyernünk ezt a 266 millió forintos támogatást az Európai Regionális Fejlesztési Alaptól, megmondani sem tudom, mikor tudtuk volna magunk megoldani ezeket a fejlesztéseket - vette át a szót Király László. A polgármester hozzátette: a támogatás száz százalékos, így egy fillér önerő sem kellett hozzá. A 11 közintézményben kicserélték az öreg nyílászárokat modernekre, valamint teljes hőszigetelést is kaptak az épületek. A község vezetője ezért éves szinten 10 millió forintos megtakarítást vár, s a rezsicsökkentésből megmaradt pénzből újabb fejlesztéseket tudnak finanszírozni.

Új köntösben 11 közintézmény

A kivitelezési munkák elvégzését a Dél-Konstrukt Kft. nyerte meg közbeszerzés útján. - Nem csupán a falakat, hanem a födémeket és a padozatot is hőszigeteltük, valamint mindenhol új ajtókat és ablakokat építettünk be - nyilatkozta Gáspár Ferenc, a cég termelési igazgatója. Miután augusztusban aláírták a szerződést, szeptemberben el is kezdték a munkát, amit alig több mint két hónap alatt be is fejeztek.

Új köntösben 11 közintézmény

Munkatársunktól. K.