2018. január 18. csütörtök, Piroska
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
4°C
4°C
Tiszta / 4°C
p / 4°C
szo / 1°C
Sport
Soós Kata | 2018-01-08 08:42:18

Új év új lehetőség

Revansot vehet az első fordulóban elszenvedett vereségéért a Vásárhelyi Kosársuli az MTK ellen. A szerda este 18:30-kor kezdődő összecsapást Utasi Gábor fiai a 11. helyen várják az NBI B-s bajnokság elit, piros csoportjában. A kék-sárgák eddig egy meccsel kevesebbet játszottak, mint a fővárosiak, akik csak két hellyel előzik meg őket.

Új év új lehetőség

A végelszámolás szempontjából kiemelten fontos szerepe lehet a találkozónak, hiszen két olyan közvetlen egymással rivalizáló gárda csap össze, akik a legjobb nyolcban maradást tűzték ki célul. Ehhez most a budapestiek állnak egy hajszállal közelebb. Ők eddig 5 alkalommal nyertek, de a bajnokság szoros erőviszonyait mi sem bizonyítja jobban, mint hogy hét nyert mérkőzéssel már akár a dobogó közvetlen közelébe is lehet kerülni.

Vas Péterék lépéshátrányban vannak a Honvéd ellen elmaradt őszi mérkőzésük miatt, de a hosszabb téli szünet talán segített nekik, hogy mesterük rendet tegyen a fejekben. Rossz hír viszont, hogy továbbra sem lehet ott a pályán a térdsérüléssel bajlódó Kelemen Balázs, de bizonytalan az értékes kiegészítő ember, Pavlovic Vuk szereplése is. Nagyot lendíthet viszont a gárda szekerén Varga Zalán játéka, aki a legutóbbi, PVSK ellen elveszített derbin igencsak nagy űrt hagyott maga után.

A legnagyobb fejtörést azonban nem a sérültek felépülése okozza a Vásárhelynél. A rossz őszi szereplés (3 győzelem és 8 vereség) elég sokat kivett a Csongrád megyei kosarasokból. Ezért a legnagyobb kihívást Utasi Gábor mesternek az jelenti, hogy újra motivált, a pályát felszántó együttest tudjon harcba küldeni. Az, hogy sikerült-e neki ismét oldott légkört kialakítania a Kosársuli háza táján, csak január 10-én szerdán 18:30-kor derül ki a Hódtói Sportcsarnokban, ahová a szurkolók ezúttal is ingyenesen léphetnek be.

Forrás: Martonosi János