2017. december 18. hétfő, Auguszta
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-2°C
Felhős / 1°C
k / -2°C
sze / -2°C
Rádió 7 hírei
Szabó Viktor | 2017-05-18 13:26:42

Ugrásszerűen megnőtt a jelentkezők száma

A Hóvirág utcai bölcsődébe jelentkezők száma az elmúlt időszakban rohamosan megemelkedett, ami köszönhető a hagyományosan meghirdetett nyílt napoknak is. A szülők kedden, szerdán és csütörtökön tekinthették meg az intézményben folyó munkát, valamint tehették fel kérdéseiket.

Ugrásszerűen megnőtt a jelentkezők száma

A Hóvirág utcai bölcsődében már évek óta hagyomány, hogy nyílt napokra várják azokat a szülőket, akik többet szeretnének megtudni az intézményről. A programsorozat lényege, hogy a városban illetve a kistérségben élő családok ízelítőt kapjanak a bölcsőde életéről, és így könnyebben tudjanak dönteni, hogy szeretnék-e gyereküket beíratni.

Ugrásszerűen megnőtt a jelentkezők száma

A nyílt napokat kedden, szerdán és csütörtökön tartották, és naponta körülbelül 10-15 fő vett részt a programokon. Közülük többen jártak már a bölcsőde Baba-mama klubjában is, ami az intézmény egyik ingyenes szolgáltatása, ami minden hónap első hétfőjén, nyitvatartási időn túl várja az érdeklődőket. A kötetlen beszélgetések alkalmával további ismeretekkel bővülhetnek a családok, illetve minden kérdésre választ adnak a pedagógusok.

Ugrásszerűen megnőtt a jelentkezők száma

A mostani nyílt napokon is sok kérdést kaptunk a szülőktől. Leginkább gyakorlatias dolgokra voltak kíváncsiak, például a bölcsőde nyitva tartására, a fizetési kötelezettségekre, milyen csoportok vannak, a nevelők hogyan állítják össze a gyerekek napirendjét, illetve, hogy milyen dokumentumokat kell benyújtani a beiratkozást megelőzően.” – mondta el Széll Józsefné, a Hóvirág Utcai Bölcsőde szakmai vezetője.

Ugrásszerűen megnőtt a jelentkezők számaSzéll Józsefné

A három nap alatt a szülők az épület felújítását is megtekinthették. A szakmai vezető elmondta, hogy minden szülő nagyon örül a megújulásnak, annak ellenére, hogy akadnak nehézségek. A közösség viszont már előre tekint, és azt nézik, hogy egy nagyon szép, felújított épületben folyhat az oktatás a munkák végeztével.

Ugrásszerűen megnőtt a jelentkezők száma

A Hóvirág utcai bölcsődébe jelentkezők száma ugrásszerűen megemelkedett, ami köszönhető a nyílt napoknak is. A beiratkozók számát még nem lehet pontosan tudni, az viszont biztos, hogy több gyerek marad az intézmény falai között, így nem csak új tanoncok lesznek, hanem régi arcokkal is lehet majd találkozni. A bölcsődei férőhelyek száma még nem érte el a maximumot, így a jelentkezés továbbra is lehetséges.

Ugrásszerűen megnőtt a jelentkezők száma

Sz.Viktor