2018. február 17. szombat, Donát
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
3°C
2°C
Tiszta / 3°C
v / 2°C
h / -0°C
Közélet és Művelődés
Tudósító | 2017-07-16 12:01:50

Tűzugrók a víz mellett - Galéria!

Nem mindennapi látványban is részese lehett annak, aki ezen a hétvégén ellátogatott a Hagymatikumba. A makói fürdőfesztiválon ugyanis tűzugrók is bemutatkoztak. Emellett számos egyéb is várta a vendégeket: többek között Katus Attila mozgatta meg a vízben pihenőket, de számos koncert is szórakoztatta a jelenlévőket.

Tűzugrók a víz mellett - Galéria!

- Direkt úgy időzítettük a makói nyaralásunkat, hogy pont a fürdőfesztiválra essen, mert az interneten olvastuk, nagyon jó programok várnak majd minket - árulta el Molnár Bence. A férfi a családjával Székesfehérvárról érkezett. Megtudtuk: nem először nyaralnak a Maros-parti városban, legutóbb három éve voltak itt, s akkor négy éjszakát töltöttek el. - Most egy kicsit hosszabb időt terveztünk, egy teljes hetet, mivel be szeretnénk járni a környéket is, vagyis kirándulunk Szegeden, Hódmezővásárhelyen, s ha még belefér, akkor a három gyerkőc miatt felkeressük az ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkot, mert a legnagyobb fiam, Máté él-hal a magyar történelemért - tette hozzá a családfő.

Tűzugrók a víz mellett - Galéria!

Katus Attila

A szervezők péntektől vasárnapig számos programmal készültek. Így többek között koncertek is szórakoztatták a vendégeket, fellépett Boogie és zenekara, valamint Pál Dénes, a Gypo Circus, a T-moll Akusztik, a Molnár Dixieland Band. A zene mellett a mozgás is nagy szerepet kapott, hiszen különféle vízi tornákat próbálhattak ki a vállalkozó szelleműek, így az aquazumbát is. Katus Attila is ellátogatott Makóra, hogy fitté tegye a pihenőket.

Tűzugrók a víz mellett - Galéria!

Az egyik leglátványosabb bemutató a tűzugrás volt. A Szegedről érkező Flip Unit Team kápráztatta el a közönséget. Nem csak tüzes, hanem egy érdekes elem is tarkította a produkciót. A hat fiatalból álló csoportról kérésünkre az egyik tag, Horvát Márk mesélt, íme:

Tűzugrók a víz mellett - Galéria!

Tűzugrók a víz mellett - Galéria!

Ahogy korábban, így most sem maradhatott el a gasztronómia fesztiválról. Hat társaság főzött. - Néhány ételt megkóstoltam, így  a vegyes pörköltet is, jóval csípősebb, mint ahogy nálunk, Romániában készítik - vallotta be Elena Gangur. A temesvári édesanya férfjével és két kislányával jött Makóra. - A nagymamám erdélyi, így nem szokatlanok számunkra a magyar ételek, de én nem annyira kedvelem, ha valami ennyire fűszeres - tette hozzá az édesanya.

Tűzugrók a víz mellett - Galéria!

Hat csapat indult a főzőversenyen. A zsűri értékelése alapján a legjobb ételt a Tökös Ötös készítette. Gaudi Márton által vezetett makói team a kakaspörköltjével varázsolta el az ítészeket. A Tetovált Séf is ellátogatott a fürdőfesztiválra. Serényi Zsolt igazi ételkülönlegességekkel állt elő, hiszen többek között kuszkuszt és saslikot kreált.

Tűzugrók a víz mellett - Galéria!

Munkatársunktól. K.