2017. december 17. vasárnap, Lázár
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-1°C
Köd / 1°C
h / -1°C
k / -2°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-12-06 15:57:32

Tűzkárosultakon segített a polgármester

Még a tűzeset napján azonnali rendkívüli települési támogatást kapott az a makói család, akinek kedden kiégett a háza. A károsultak képviselője szerdai fogadóóráján felkereste Farkas Éva Erzsébetet. A polgármester újabb anyagi segítséget biztosított a részére. A városvezetőhöz közel húszan fordultak, többek között olyan vállakozó is, aki elhozta a legújabb termékét, a hagymás csokit.

Tűzkárosultakon segített a polgármester

Farkas Éva Erzsébet elsőként fogadta szerdán az irodájában a károsult család képviselőjét

Polgármesteri fogadóórát tartott szerdán a makói városházi irodájában Farkas Éva Erzsébet polgármester. Közel húszan jöttek el hozzá, hogy különféle dolgokban kérjék a segítségét, illetve egyéb ügyekkel is érkeztek. A városvezető elsőként annak a családnak a képviselőjét fogadta, akiknek kedden kiégett a Csillag utcai háza.

Tűzkárosultakon segített a polgármester

A károsult nem kívánt a sajtónak nyilatkozni, s ahhoz sem járult hozzá, hogy szemből fotózzák. Így Farkas Éva Erzsébet polgármester foglalta össze, mi is történt még kedden a Csillag utcában. - Még aznap értesültem arról, hogy kiégett ott egy ház, melyben négyen laktak, azonnal a rendkívüli települést támogatás legmagasabb összegét, vagyis 85 ezer 50 forintot utaltunk ki nekik - nyilatkozta a városvezető. A szerdai fogadóórán újabb anyagi segítség nyújtásáról biztosította a jelenlévőt a városvezető. Mivel az érintett főből hárman nagykorúak, így megilleti őket még kétszeri rendkívüli települési támogatás, vagyis 171 ezer forint.

Tűzkárosultakon segített a polgármester

A tűz során az otthonuk lakhatatlanná vált. - Az anyagi támogatáson túl megoldjuk azt is, hogy fedél legyen a fejük fölött addig, amíg rendbe nem tudják tenni a házukat - folytatta a polgármester. Farkas Éva Erzsébet polgármester elmondta: a Justh Gyula utcai önkormányzati ingatlban biztosítanak a számukra - fél éven keresztül - lakhatást. Ha minden jól megy, akkor már a hétvégén be is költözhetnek oda.

Tűzkárosultakon segített a polgármester

Fritschné Ács Andrea és Berényiné Joó Erzsébet

Egy egyéni vállalkozó is eljött a szerdai fogadóórára. - A Hagymatikum 2012-es megnyitása óta foglalkozom különleges makói csokoládékkal, s most is ebben az ügyben érkeztem - tudtuk meg Berényiné Joó Erzsébettől. A vállalkozó nem egyedül jött, hanem azzal a kollégájával, Fritschné Ács Andreával, aki ezeknek a finomságoknak a megfelelő csomagolásáról gondoskodik. A látogatásuk célja nem volt más, mint a legújabb termékeik bemutatása. Farkas Éva Erzsébet igazi makói édességet is kapott tőlük, ami nem volt más, mint hagymás csokoládé.

Tűzkárosultakon segített a polgármester

Munkatársunktól. K.