2018. január 21. vasárnap, Ágnes
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
0°C
Felhős / 1°C
h / 0°C
k / -1°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-10-31 09:38:31

Tüzifa és a karácsonyi csomag

A tavalyihoz képest jóval több szociális alapú tüzifát osztanak ki a rászoruló kiszomboriak között - erről is döntöttek keddi ülésükön a képviselők. Emellett arról is határoztak, hogy karácsonykor ajándékcsomagokkal lepik meg a község gyermekeit. A grémium megalkotta a településrendezési rendeletét is, illetve tervezik a Rónay-kúria felső szintjének a további felújítását.

Tüzifa és a karácsonyi csomag

Testületi ülést tartottak kedden Kiszomboron. Ezen a grémium módosította a költségvetési rendeletet. - Erre azért volt szükség, mert újabb tételeket kellett bevezetnünk - nyilatkozta Szegvári Ernőné. A polgármester hozzátette: a településrendezéssel kapcsolatos partnerségi egyeztetés helyi szabályairól szóló önkormányzati rendeletet is alkottak.

Tüzifa és a karácsonyi csomag

Szegvári Ernőné polgármester

- A tavalyi esztendőben 157 köbméternyi szociális alapú tüzifát tudtunk kiosztani a rászorulók között, az idén jóval nagyobb mennyiségben tehetjük ezt meg - folytatta a község vezetője. Ebben az évben 229 köbméternyi kemény fát rendelt az önkormányzat. A tüzelő költségét az állam fedezi, a településnek csak a szállítást és az ÁFA-tartartalmat kell kifizetnie. A pontos összeg még nem ismert. A fa egy része már meg is érkezett Kiszomborra.

Tüzifa és a karácsonyi csomag

Az egyes pénzbeli, illetve természetbeni támogatásokról szóló rendeletüket is módosítaniuk kellett kedden a képviselőknek. Ezt annak érdekében tették, hogy karácsonykor ajándékkal lephessék meg a kiszombori bölcsődéseket, óvodásokat és általános iskolásokat.

Tüzifa és a karácsonyi csomag

A korábbi esztendőkben elkészült a Rónay-kúria felső szintjének részbeni felújítása. - Ezt a munkálatot szeretnénk folytatni a Területi Operatív Program támogatásával - fejtette ki Szegvári Ernőné. A keddi ülésen szóba került az, milyen formában írják ki a kivitelezéshez szükséges közbeszerzési pályázatot.

Tüzifa és a karácsonyi csomag

Munkatársunktól. K.