2018. január 20. szombat, Sebestyén
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
1°C
Tiszta / 1°C
v / 1°C
h / 0°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-10-05 18:05:07

Tram-train: változások várhatók a Bajcsy-n

Utcafórumot tartott Hórmezővásárhelyen a kistópartnál Cseri Tamás önkormányzati képviselő és Mucsi László, a Polgármesteri Hivatal városfejlesztési irodájának vezetője a Bajcsy Zsilinszky Endre utcát érintő közműkiváltásokkal kapcsolatban, csütörtökön.

Mucsi László a fórum elején elmondta, hogy milyen változásokra kell számítania a Bajcsy-n élőknek a közműkiváltások miatt. Tájékoztatott, hogy a járda felbontását az utca páros oldalán a héten, a páratlan oldalon a jövőhéten fogják elkezdeni. Korábban hétfőn tartottak a témával kapcsolatban egy lakossági fórumot.

Tram-train: változások várhatók a Bajcsy-n

A hétfői fórumhoz képest újdonságként hangzott el hogy a Bajcsy kistópart felőli végénél található buszmegállókat, az útlezárás miatt kivonják a forgalomból és a vasúti aluljárónál található megállóknál fog megállni a busz. Az ingatlanok megközelítésének lehetősége volt a fórum egyik központi témaköre. Az utcában, ugyanis az óvodán kívül több vállalkozás is van, így nem csak a lakosok szeretnének közlekedni majd a Bajcsy Zsilinszky utcában. Mucsi László a kérdésre reagálva elmondta, hogy a kis utcákon keresztül a továbbiakban is lehet közlekedni, valamint kiemelte: a beruházó emberei, bármilyen problémás kérdésben segíteni fognak mindenkinek.

Tram-train: változások várhatók a Bajcsy-n

Tájékoztatták a lakosokat, hogy addig nem fogják átkötni a közműveket a régi hálózatról, amíg az új teljesen el nem készül. Az esetleges áramkiesésekről, a szolgáltató hetekkel korábban megküldi az értesítést a lakosoknak. Az óvodába érkező szülők és óvónők, a Gonda József utcában ugyanúgy fognak tudni parkolni, ahogy eddig és valószínű, hogy a Bajcsyn is sokkal biztonságosabb lesz a parkolás.

Tram-train: változások várhatók a Bajcsy-n

Kérdés volt még a kamionforgalom csökkenése. Mucsi László elmondta, hogy a tram-train beruházás, valószínű az elkerülőkkel egy időben fog elkészülni, így nem lesz jelen az a hatalmas kamionforgalom az utcán, mint ami eddig volt.

" A városba áthaladó kamion forgalom nem lesz, csak azok a kamionok jöhetnek be, akik menetlevéllel tudják igazolni, hogy Hódmezővásárhelyen belül van az úti céljuk." - tette hozzá a Polgármesteri Hivatal városfejlesztési irodájának vezetője.

Tram-train: változások várhatók a Bajcsy-n

Cseri Tamás önkormányzati képviselő elmondta, hogy a villamosok teljesen hangtalanok lesznek, mivel a legújabb tömegközlekedési technológiákat használják fel a beruházásnál. Tájékoztattak, hogy a végállomásnál létesíteni fognak egy 50 férőhelyes parkolót, valamit egy bővített kerékpár tárolót is.

Tram-train: változások várhatók a Bajcsy-n

A forgalmat a Bajcsy Zsilinszky utcáról, a Tóalj, Kaszap, Andrássy utca irányába fogják elterelni az útlezárás idejére.

n.j.