2018. február 26. hétfő, Edina
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-8°C
-5°C
Tiszta / -8°C
k / -5°C
sze / -5°C
Sport
Szeri Csaba | 2017-03-13 18:36:09

Továbbra is veretlen a HFC

Újabb pontokkal gazdagodott a Hódmezővásárhelyi FC. Majos László tanítványai ez alkalommal a Dunaharaszti MTK vendége volt, a csapat első idegenbeli győzelmét könyvelhette el, ráadásul hátrányból sikerült felállnia a kék-sárgáknak.

Továbbra is veretlen a HFC

Három meccsen öt pont azaz két döntetlen és egy győzelem. Ilyen volt a Dunaharasztiban tett kirándulást megelőzően a HFC mérlege. A csapat számára a felkészülés talán nem alakult a legpompásabban, ám a Pécs elleni első bajnokin pontszerzést könyvelhettek el Máté Péterék, majd az FC Dabas otthonából is ponttal térhettek hazai. A Pénzügyőr ellen pedig hazai pályán sima 3-0-s győzelmet arattak. Ezek fényében a Dunaharaszti ellen is a győzelem, de legalábbis a pontszerzés volt a cél.

Alig három perc játék után azonban jött a hidegzuhany. Egy felívelésnél voltak figyelmetlenek a HFC-s védők, amit Bozsik Viktor használt ki, megszerezte a vezetést a hazaiaknak.

A HFC-t viszont nem feltétlen törte meg a gól, magasabb fokozatra kapcsoltak és igyekeztek javítani a hibát. A félidei lefújást megelőzően ez sikerült is, Máté Péter egy szabadrúgást követően szerezte meg kilencedik bajnoki gólját.

A fordulás után a HFC játéka kicsit visszább esett, ám a félidő derekán mégis sikerült fordítani. A nem sokkal korábban csereként beállt Szabó Dávid volt szemfüles, amikor Vereckei Dániel kezéből kiesett a labda. A kék-sárgák hetese lecsapott és fordított.

A maradék játékrészben a HFC őrizte megszerzett előnyét, sőt egy alkalommal növelni is tudták a fórt, ezt a gólt azonban a játékvezető csakhamar érvénytelenítette. A vége maradt az 2-1-es vendégsiker.

A HFC ezzel őrzi veretlenségét a tavaszi szezonban.

A fiúkra a következő fordulóban is idegenbeli meccs vár, a Dabas-Gyón otthonába látogat a gárda.

Labdarúgó NB III Közép csoport, 22. forduló

Dunaharaszti MTK – Hódmezővásárhelyi FC 1-2 (1-1)
Dunaharaszti, vezette: Kovács Imre (Kovács Gábor, Pipicz Norbert).
Dunaharaszti:Vereckei – Miskei (Benke, 73′), Ferenczi, Márton, Bozsik, Mészáros D., Rebecsák (Scheiber, 65′), Nyéki, Gacsal, Dallos, Rétsági. Vezetőedző: Króner Péter.
HFC: Bordás – Kormányos, Tóth J. (Fátyol, 61′), Horváth B., Szilágyi, Mezei, Pataki, Végh (Tóth A., 55′), Máté, Huszár, Szarvas (Szabó D., 61′). Vezetőedző: Major László.
Gól: Bozsik (6′) ill. Máté P. (41′), Szabó D. (64′).
Sárga lap: Pataki (38′), Horváth B. (90 1′).
Kiállítva: Mészáros D. (52′).

Major László: “Bár nem játszottunk jól, de úgy gondolom, aki idegenben fordítani tud, az megérdemli a győzelmet.”

szcs