2018. január 18. csütörtök, Piroska
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
2°C
4°C
Tiszta / 2°C
p / 4°C
szo / 1°C
Rádió 7 hírei
Soós Kata | 2017-11-13 14:43:26

Tovább fejlődnek a kerékpárutak Vásárhelyen

Az ősz folyamán Hódmezővásárhely önkormányzata több helyszínen hajtott végre fejlesztéseket a városban lévő kerékpárutakhoz kapcsolódóan. 1990-ben döntött úgy a város, hogy tesznek azért, hogy a közlekedés biztonságosabbá váljon.

Ennek eredményeképpen már 66 km kerékpárút van Hódmezővásárhelyen, de fontos tudni, hogy a forgalmasabb útvonalak melletti kerékpárutak és az összes többi is, időszakosan felújításra szorulnak. A Rárósi utcán másfél kilométeres útszakaszon újult meg az út burkolata, a Szántó Kovács János utcán egy kilométer hosszan, valamint az Epres kertben és a Simonyi közben is voltak kerékpárút felújítások.

Tovább fejlődnek a kerékpárutak Vásárhelyen

Benkő Zsolt

Jelenleg az öreg és új kishomokiak által használt kerékpárút felújítása zajlik, mely a 47-es főút Szeged felé vezető szakaszán található. 1994-ben készült el ez az út, így időszerű már, hogy új aszfaltréteget kapjon ez az út. A kivitelezés befejezése december 15-re várható. A múlt heti közgyűlésen az is kiderült, hogy ezt a kerékpárutat közvilágítással is ellátják majd. – tájékoztatott Benkő Zsolt, önkormányzati képviselő.

Az elmúlt években a kerékpárutak fejlesztésére közel egy milliárd forintot fordított a város, különböző pályázati forrásokból, illetve önerőből. A Modern Városok program keretén belül pedig újabb kerékpárutak létesülnek majd.

sk