2018. február 25. vasárnap, Géza
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-7°C
-5°C
Tiszta / -7°C
h / -5°C
k / -5°C
Gazdaság és Politika
Czabarka János | 2018-02-08 14:44:48

Több ponton javítaná az egészségügyet Lázár

A Miniszterelnökséget vezető miniszter nemrég elindított hivatalos weboldalán található videók egyikében hangsúlyozta: az egészségügynek elsősorban a betegről kell szólnia.

Több ponton javítaná az egészségügyet Lázár

 

Lázár János egy néhány perces videóban három fontos intézkedést emelt ki, melyek szerinte nagyban segítenék a magyar egészségügy javítását. A kórházak technikai felújításán túl fontosnak tartja a benne dolgozók béreinek emelését is.

„Ez volt az első kormány a rendszerváltozás óta, amely radikálisan növelte az orvosok és a szakdolgozók bérét, de az én véleményem az, hogy itt nagyságrendi ugrásokra van szükség. A következő években el kell azt érnünk, hogy egy átlag orvos másfél-kétmillió forintot, egy szakmájában legnagyobb jártassággal és tapasztalattal bíró professzor pedig bruttó hárommillió forintot keressen” – emelte ki Lázár János országgyűlési képviselő.

Hozzátette, a legjobb ápolók bérét is csaknem 5-600 ezer forintra emelnék néhány év alatt. Fontosnak tartja a kórházi fekvőbeteg ellátás színvonalának növelését és az úgynevezett hotelszolgáltatások újjászervezését is. A kórházakban kétágyas szobákat szeretnének kialakítani, melyekhez külön fürdőszoba is járna. Lázár János ezeket a korszerűsítő fejlesztéseket elengedhetetlenül fontosnak tartja ahhoz, hogy a beteg és a hozzátartozó úgy érezze, hogy a befizetett járulékért cserébe megfelelő szolgáltatást kap.

„A Fidesz politikusai számára az egészségügy az nem csak az orvost, az ápolónőt, a szakszervezetet, a kórházi adósságot és a kifizetetlen számlát jelenti, hanem a beteget. A betegről kell szólnia az egészségügynek, mint ahogy az iskolában a gyerekről. Fontos, hogy az iskolában mi van a pedagógusokkal, fontos, hogy a kórházban mi van az orvosokkal, de a betegről kell szólni. A beteg esetében pedig két dologról, a betegség elkerüléséről, és amennyiben valaki beteg lesz, a szakszerű, gyors, pontos, hatékony és minőségi beavatkozásról annak érdekében, hogy visszaszerezze az egészségét” – tette hozzá Lázár János.

Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta, továbbkell fejleszteni a szűrővizsgálatok rendszerét, és akár járulékcsökkentést is igénybe vehetnének azok, akik rendszeresen felülvizsgáltatják egészségügyi állapotukat. Lázár János szerint az egészségügy kiemelten fontos és elsősorban a betegről kell szólnia. Az egészségügyről és sok más témában is bővebb tájékoztatást kaphatnak az érdeklődők a lazarjanos.hu oldalon.

forrás: VTV