2018. február 25. vasárnap, Géza
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-5°C
-5°C
Felhős / -5°C
h / -5°C
k / -5°C
Regionális Hírek
Szeri Csaba | 2018-02-10 23:32:57

Több mint kétszázan báloztak az iskoláért

Minden tekintetben nagykorúvá érett az Alapítvány a Mártélyi iskoláért jótékonysági bálja, amelyen 2018-ban kicsivel több mint kétszázan mulatoztak és támogatták ezzel a helyi diákok nyári utazását a németországi testvértelepülésre.

Több mint kétszázan báloztak az iskoláért

Lázas készülődés előzte meg a sorban 21. alkalommal megrendezett mártélyi jótékonysági bált, amelyet a hagyományoknak megfelelően most is a Faluházban rendeztek meg. Mennyei finomságok, a jobb csúszást elősegítő, akár torokfertőtlenítő hatással bíró nedűk és a kiváló hangulat már az első perctől adottak voltak.

Több mint kétszázan báloztak az iskoláért

Házi készítésű túrós lepényt kóstolhattak azok, akik az ízlelőbimbók tornáztatásával indították az igény szerint hajnalba nyúló mulatózást. Emellett pedig a baráti koccintások sem maradtak el, hiszen a pálinkát semmiképpen nem üvegben kell hazavinni, ezt az aranyszabályt Mártélyon is ismerik.

Több mint kétszázan báloztak az iskoláértBorsos József

„Az alapítvány 1996 decemberében azzal a céllal jött létre, hogy az általános iskolába járó gyerekeket segítse tanulmányaik, szabadidős tevékenységiek során. Mindezt azért, hogy az esélyegyenlőséget megteremtve a mártélyi diákok is városi társaikhoz hasonló feltételek mellett tanulhassanak, sportolhassanak és szórakozhassanak. Emellett az alapítvány kiemelt feladatai között szerepel a hátrányos helyzetű tanulók támogatása és tehetséggondozása is. Feladatuknak tekinti a folyamatos kapcsolattartást a fiatalokkal, programokat szerveznek számukra. Együttműködnek a településünk civilszervezeteivel és az önkormányzattal is, a sport, kulturális és hagyományőrző rendezvényeinket támogatják. Mindezek mellett pedig a főtevékenységük a testvértelepülési kapcsolatok ápolása is a kezdtek óta” – fogalmazott köszöntő beszédében Borsos József polgármester.

Több mint kétszázan báloztak az iskoláért

Az estet, ezt követően, a Kankalin Néptáncegyüttes nyitotta meg, pörögtek a szoknyák, csattogtak a csizmák a parkettán, a táncos-énekes mulatság pedig rögvest ihlet adó lett. Néhányan még a marhapörköltes és tarhonyás tálak érkezése előtt a kalóriaégetés mellett döntöttek és hamar megtelt a táncparkett.

Több mint kétszázan báloztak az iskoláértSajti Imréné

„Az est folyamán egy képaukció is lesz. Öt festményt és két fotó árverezünk el. A bálunkat az előző években is támogatták a művészek hasonló felajánlásokkal. A képek a Tisza-partot ábrázolják, mártélyi képek, de vásárhelyi utcaképek is vannak köztük” – mondta el Sajtiné Imréné alpolgármester.

Több mint kétszázan báloztak az iskoláért

A bált éjfél előtt Hegyi Dávid és Réti Barnabás tették még színesebbé zenés műsoraikkal, a jótékony mulatozókat pedig éjfélkor svédasztal is várta. A szervezők felajánlásként egy sertést kaptak, amit feldolgozva tudtak újabb finomságokat varázsolni az egyébként sem üres asztalokra.

A jótékonysági bál bevételét természetesen a mártélyi diákok „kapják”. Az összegből a júniusra tervezett németországi, Altenahr testvértelepülésre történő utazás buszköltségét fedezik. A nyári hónap közepén 20-22 mártélyi diák és kísérői utaznak ki a partnerkapcsolat keretében a német testvértelepülésre.

szcs